Expozitia temporara "In intuneric", Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa"

| | Actualizat: 2012-10-09 00:00:00

Expozitia temporara "In intuneric" este parte a proiectului "Muzeul Tuturor" demarat de Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" incepand cu data de 1 Octombrie, 2012 si al carui principal obiectiv este acela de a facilita accesul persoanelor cu dizabilitati la informatia culturala si la evenimentele culturale organizate de Muzeu.

Expozitia "In intuneric" ofera publicului oportunitatea de a observa cateva dintre cele mai des intalnite animale care sunt active noaptea. Acestea sunt animale pe care, in viata cotidiana, nu le intalnim atat de des sau pe care, desi stim ca, uneori, locuiesc chiar in casele noastre, nu le putem surprinde cu usurinta, ci mai ales noaptea si, atunci, nu cu mare bucurie. Toate acestea, insa, nu le fac mai putin speciale, unele dintre ele jucand chiar un rol important in istoria omenirii.

Expozitia, asa cum reiese chiar din denumire, este prezentata in intuneric, o mana curenta conducand vizitatorii de la o piesa la urmatoarea. Piesele, insotite de explicatii audio, sunt mulaje supradimensionate ale animalelor, 11 la numar, care permit, asadar, perceperea detaliilor caracteristice fiecaruia dintre acestea.

Expozitia este dedicata tuturor categoriilor de public, inclusiv persoanelor cu dizabilitati. De aceea, pe perioada expozitiei, de vineri pana duminica, in intervalul orar 10:00 – 18:00, vizitatorii vor avea la dispozitie un ghid, persoana cu dizabilitati de vedere, care le va prezenta expozitia din alta ipostaza, a unei persoane care nu se bazeaza pe vaz atunci cand interactioneaza cu mediul inconjurator.

 

Aceasta expozitie, parte a proiectului ”Muzeul Tuturor”, a fost posibila datorita sustinerii oferite de Orange Romania, ca sponsor principal.

De asemenea, multumim sponsorilor:  Leo Burnett si Wave;
Partenerilor: ANSR, ASCHF-R, ANR, XCES Music;
Partenerilor Media: Rfi, Radio Guerilla, Radio Romania, comunicatedepresa.ro, Centrul de presa;

Cu sprijinul BAUM Engineering.

Informatii proiect:
Diana Alexandra Ion,
telefon 0721552262,
email dianai@antipa.ro

Citeste si despre