Intalnirea de Duminica, Intamplari din Oceanul de Clestar

| | Actualizat: 2013-02-21 00:00:00

Intalnirea de Duminica, Intamplari din Oceanul de Clestar

Duminica, 24 februarie, incepand cu orele 11:00, asteptam toti curiosii, elevi si adulti, la cea de-a doua conferinta a acestui an, din cadrul programului interactiv si interdisciplinar, "Intalnirea de Duminica". Saptamana aceasta, programul continua cu invitatia dr. Aurora Stanescu - specialist la "Antipa" - de a descoperi intamplarile din Oceanul de Clestar.

Pentru fauna marina, Oceanul Arctic este un locul in care viata pare sa nu cunoasca limite morfologice sau fiziologice. Cea mai rece intidere de apa de pe Pamant, Oceanul Arctic este acoperit, in majoritatea timpului si aproape in totalitate, de gheturi. Litoralul si adancimile sale sunt gazda unei biodiversitati remarcabile, in ciuda conditiilor extreme care caracterizeaza acest mediu particular de viata.

Animale care pot supravietui in Oceanul Arctic sunt perfect adaptate acestui loc de viata, ingrijorarea cercetatorilor care afirma ca, odata cu incalzirea globala creste si riscul ca unele dintre aceste specii sa dispara, fiind indreptatita.

Participantii la conferinta vor afla informatii interesante despre diatomeele care traiesc in gheata, despre micile crustacee fara de care nu ar trai balenele, despre rechinii marilor reci si, nu in ultimul rand, despre pestii, morsele si ursii polari pentru care, „palatul de clestar” al apelor arctice inseamna supravietuirea.

Ii asteptam pe toti cei care, interesati de fauna arctica, vor sa participe la o prezentare a speciilor din zonele reci, cu putin inainte ca unele dintre ele, afectate de schimbarile climatice din ultimii ani, sa devina amintirile noastre dintr-un viitor nu foarte indepartat.

Inscrierea participantilor se poate face in limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26, tasta 4 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulti – 20 de lei.

Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului "Antipa"

Informatii suplimentare despre programe educatie: dr. Aurora Stanescu, e-mail: auroras@antipa.ro, 0723.149.694

Citeste si despre