Lumea nu este ce pare a fi - Ghid jucaus prin arta contemporana
Expozitia "Q.E.D", deschisa la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) din Capitala, in premiera in Romania, este o ocazie inedita de a prezenta lucrarile semnate de unul dintre cei mai importanti artisti contemporani, Mircea Cantor, publicului romanesc. Totodata, evenimentul reprezinta si o oportunitate pentru cei mici de a experimenta arta contemporana, de a fi expuşi la un tip de arta actuala, de buna calitate şi cu care e bine sa se intalneasca de mici pentru a sti sa o poata aprecia.
La invitatia Da`DeCe (sub denumirea anterioara: Asociatia De dragul artei) parintii si copiii cu varsta de 2-10 ani, vor intra intr-o lume aparte unde obiectele cotidiene se transforma in pretext pentru joaca.
Programul "Lumea nu este ce pare a fi!", ce va avea loc in zilele de sambata si duminica ale fiecarei saptamani, incepand cu data de 1 februarie a.c., isi propune sa prezinte lucrarile unui artist roman contemporan, cunoscut la nivel mondial: Mircea Cantor, iar explorarea expozitiei de catre copii se va face prin joc. Accentul se pune pe descoperirea spatiului muzeului ca loc ideal pentru dezvoltarea imaginatiei copiilor.
Artistul Mircea Cantor se transforma astfel intr-o gazda primitoare ce permite prin lucrarile sale un itinerariu inedit a selectiei de opere: Fishing Flies, Fishing Fly, Deeparture, Tracking Happiness si Threshold Resign si dezvaluie o lume in care avioanele se pot pescui cu carlige aurii, lupii si caprioarele traiesc in acelasi spatiu, femeile parca detin secretul fericirii printr-un dans ritual cu maturi iar, la sfarsit, se dovedeste ca in Casa Poporului gasim o alta casa in marime naturala, o casa-ghem care tine laolalta valorile si jocurile familiei.
Programele contin si o latura practica de atelier in care micii vizitatori, filtrand imaginile si jocurile experimentate in cadrul expozitiei, vor construi impreuna cu parintii instalatii artistice proprii care sa reaminteasca de experienta muzeala. Materialele folosite vor fi inspirate din lucrarile expozitiei, permitandu-le copiilor sa se joace in a combina obiecte reciclate cu sfoara, pene, hartie, culori si colaj. Inaugurat in sediul Palatului Parlamentului, Muzeul National de Arta Contemporana gazduieste expozitii tematice ale artistilor romani contemporani.
Spre deosebire de alte muzee, acesta beneficiaza de un spatiu extrem de generos, care permite folosirea, in cadrul expozitiilor, a unor mijloace de expresie dintre cele mai diverse. Da`DeCe scoate la lumina ineditul dintr-o expozitie astfel incat aceasta sa fie mai prietenoasa si mai usor inteleasa de catre cei mici.
Inscrierile sunt obligatorii si se fac de luni, ora 10:00 pana vineri, ora 16:00, in saptamana programului. la e-mail: programari@asociatiadadece.ro (este necesara precizarea numelui programului, numele si varsta copilului, iar inscrierea este valabila numai dupa primirea unui email de confirmare din partea organizatorilor).
Exista doua modalitati de plata
Plata pe loc: Dupa confirmarea inscrierii, plata se face inainte de inceperea programului, la sediul Muzeului National de Arta Contemporana.
Plata prin transfer bancar (reducere 5 lei la taxa):
Achitarea taxei de participare, la maxim doua zile dupa emailul de confirmare a inscrierii pe lista de participanti, in contul Asociatiei De dragul artei. RO48 INGB 0000 9999 0260 3721 (cu precizarea Taxa Muzeul MNAC). Daca nu se mai poate onora participarea, returnarea taxei se face numai daca retragerea este anuntata cu cel putin 24 de ore inainte de desfasurarea programului, suma din care se va scadea comisionul bancar. inregistrarile se fac individual de catre fiecare familie in parte.
Program
Sambata, 8 februarie 2014, 10.30 – program pentru familii cu copiii de 4-6 ani;
Duminica, 9 februarie 2014, 10.30 – program pentru familii cu copii de 6-8 ani;
Sambata, 15 februarie 2014, 10.30 – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;
Duminica, 16 februarie 2014, 10.30 – program pentru familii cu copii de 4-6 ani.
Sambata, 22 februarie 2014, 10.30 – program pentru familii cu copiii de 6-8 ani;
Duminica, 23 februarie 2014, 10.30 – program pentru familii cu copii de 2-3 ani.
Taxa de participare
50 lei/familie formata din doi membri (parinte si copil)
70 lei/familie formata din trei membri
80 lei/ familie formata din patru membri etc.
Programe pentru copiii din gradinite si clasele primare
Programul de mai sus este disponibil si pentru grupurile de copii de gradinita sau din ciclul primar.