Maestrul Victor Rebengiuc se intalneste cu copiii in cadrul festivalului de film KINOdiseea

| | Actualizat: 2013-11-08 00:00:00

KINOdiseea este singurul eveniment unde cei mici au ocazia sa urmaresca filme educative si inspirationale din intreaga lume.

Curiozitatea, imaginatia si creativitatea copiilor sunt provocate si rasplatite la ateliere de educatie audiovizuala si in cadrul intalnilor cu profesionisti din domeniul cinematografiei.

Intre 15-20 noiembrie, in cadrul Festivalului International de Film pentru Copii KINOdiseea, renumiti actori, regizori, producatori, directori de imagine, scenografi, costumieri si monteuri ii vor introduce pe cei mici in culisele cinematografiei. Pe langa proiectiile filmelor din sectiunile Competitie si Retrospectiva, entuziastii vor avea ocazia sa intalneasca profesionisti din lumea filmului, atat din Romania, cat si de pe alte meleaguri si sa participe la ateliere si sesiuni de intrebari si raspunsuri cu echipele de filmare.


Cei mici se vor intalni cu maestrul Victor Rebengiuc, de la care vor afla despre emotiile primului rol, despre prima experienta la cinema si despre viata de actor. Actrita Ada Condeescu, cunoscuta pentru rolul din Eu cand vreau sa fluier, fluier (regia Florin Serban), premiat cu Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin in 2010 si pentru interpretarea din Loverboy (regia Catalin Mitulescu), rol ce i-a adus premiul pentru cea mai buna actrita in cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo, va fi gazda atelierului de actorie.

Jor Van Kline revine la KINOdiseea cu un atelier in care va prezenta cele mai apreciate efecte speciale la care a lucrat precum cele pentru filmele Star Wars si Star Trek. Richard Spur, directorul de imagine al filmului Fierarul din Woodham, filmul cehesc din competitie, va sustine atelierul de imagine de film, Stefan Tatu le va arata copiilor cum sa filmeze si sa monteze filme, la atelierul de montaj, iar Dana Istrate, cum se realizeaza scenografia unui film. Pe langa acestea, copiii mai pot participa la atelierul de costume al Danielei Diaconescu, ateliere de reciclare creativa, sustinute de trainerii Creative Arts, unde vor construi din materiale reciclate, dragoni, barci de vikingi si crocodili, workshop de desene manga, de improvizatie si origami.

La finalul proiectiilor, cei din sala se vor putea intalni si discuta cu echipa de filmare a filmului Fierarul din Woodham, cu Gregor Bauer si Valerie Samalova, cei doi copii protagonisti, cu directorul de imagine Richard Spur si cu producatoarea Katerina Spurova. Pe covorul rosu vor mai pasi, anul acesta, actrita Ann Petren, laureata a Ursului de Argint la Festivalul International de Film de la Berlin si regizorul Stephan Apelgren, care ii vor intalni pe cei mici la filmul suedez Eskil si Trinidad. Producatorul Vladimir Esinov va participa la Q&A-ul de la finalul proiectiei Pe cuvant de pionier, filmul care deschide editia aniversara de anul acesta a festivalului KINOdiseea.

KINOdiseea aduce cincisprezece filme inspirationale si educative, noua in competitie, unul in afara selectiei oficiale si cinci in retrospectiva. Spotul de promovare poate fi accesat la http://bit.ly/1b8Ltbd. Mai multe informatii despre filme, trailerele si programul complet al festivalului si atelierelor pe site-ul http://www.kinodiseea.ro. Peliculele sunt subtitrate sau dublate in limba romana si se adreseaza atat copiilor intre 6 si 14 ani, cadrelor didactice, parintilor si bunicilor, cat si iubitorilor de film in general.

KINOdiseea este membru al Asociatiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) si este, de asemenea, partener al celor mai importante festivaluri internationale de film pentru copii din Europa, precum Kristiansand International Children’s Film Festival (Norvegia), aflat la a 16-a editie, Zlin Film Festival (Cehia), aflat la a 53-a editie, International Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia), aflat la editia cu numarul 30 si Cine-Jeune de l’Aisne, editia 31. Festivalul International de Film pentru Copii, Kinodiseea, este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, cu sprijinul Apa Nova, Centrul National al Cinematografiei si Uniunea Cineastilor din Romania.

Citeste si despre