Program Teatru pentru copii, Grand Cinema Digiplex ( Teatru Tandarica )
Alba Ca Zapada
Dupa Fratii Grimm
Adaptarea: Cristian Pepino
Regia: Cristian Pepino
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Balan
Distributia: Alina Teianu/Geo Dinescu, Marin Fagu/Viorel Ionescu, Mariana Zaharia/ Petronela Purima, Cristian Mitescu/Ioan Brancu, Adrian Lefter, Gratiela Ene/ Ioana Chelaru Popovici.
Este una dintre cele mai iubite povesti pentru copii care a cunoscut multe variante in Europa, dar cea mai populara este cea a Fratilor Grimm. Numai in versiunea germana apar piticii si oglinda, in celelalte variante piticii sunt niste hoti, iar oglinda este inlocuita cu luna sau soarele. intr-o versiune din Albania personajul principal locuieste cu 40 de dragoni, iar somnul este cauzat de un inel si nu de un mar. Cercetatorii au stabilit ca povestea originala provine din Asia. Celebrul scriitor rus Aleksandr Puskin a folosit motivul Albei ca zapada in Povestea "Printesei moarte si cei sapte cavaleri".
Cea mai cunoscuta versiune este cea ecranizata de Walt Disney in 1937, dar a existat si una pe vremea filmului mut, in 1916. Evident ca exista si versiuni horror sau alte versiuni de desene animate, jocuri video, musicaluri, o trupa germana de rock a facut chiar si un clip care foloseste elemente din filmul lui Disney.
Cine este Alba ca Zapada?
O fata de imparat care prin frumusetea, cumintenia si dragalasenia ei a starnit invidia mamei ei vitrege care avea puteri magice. Aceasta avea o oglinda fermecata pe care o intreba mereu cine-i mai frumoasa in tara. Raspunsul era invariabil acelasi: Alba ca zapada. Lucrul acesta a starnit invidia imparatesei. Hotaraste sa scape de ea prin tot felul de siretlicuri. Ordona unui vanator s-o duca pe Alba ca zapada in padure si s-o omoare si sa-i aduca ca dovada ficatul fetei. Acestuia insa i se face mila si ii cruta viata. Alba ca zapada isi gaseste adapost in casuta unor pitici de care va avea grija. imparateasa se hotaraste intr-un final sa se duca la casuta deghizata intr-o baba si ii ofera un mar otravit. Fata cade intr-un somn adinc din care va fi trezita de sarutul unui print ce se afla in trecere prin padure.
Alba ca Zapada la Tandarica
Spectacolul Teatrului Tandarica pastraza firul povestii clasice, dar ingeniozitatea regizorului si fantezia scenografica, folosirea tehnicii de black light, a papusilor de mari dimensiuni, compuse si a actorilor la vedere dau un farmec aparte si creeaza o atmosfera plina de ritm in care binele invinge intotdeuna raul.
Fratii Grimm
Sunt considerati „patriarhii" povestilor pentru copii. Jakob (n.1785) si Wilhelm (n.1786) Grimm s-au nascut in familia unui jurist. Ramasi orfani de tata de tineri, ei s-au apucat sa lucreze in diverse domenii pentru a strange bani ca sa publice basmele si povestile pe care le culegeau si le adaptau.
Program spectacole
Sambata, 25 ianuarie 2014, ora 11:00
Duminica, 9 februarie 2014, ora 11:00
Sambata, 15 martie 2014, ora 11:00
Capra cu Trei Iezi
Cunoscuta poveste a caprei si a celor trei iezi prinde viata datorita papusilor de la Teatrul Tandarica manuite cu talent si maiestrie.
Firul povestii se deapana usor, spunand tuturor ce patesc copiii care nu-si asculta parintii... La finalul povestii, iezii au fost iertati pentru ca nu au fost ascultatori, iar raul pedepsit, pentru ca in povestile de la Tandarica se face mereu dreptate! Toti copiii mai mari de trei ani sunt invitati sa vina sa vada „un spectacol amuzant si antrenant, ce foloseste din plin farmecul, frumusetea si invatamintele folclorului romanesc si ale cunoscutului basm al lui Creanga." Veniti sa vedeti un spectacol cu papusi de diverse tipuri si dimensiuni!
Varsta: peste 3 ani
Durata: 55 min
dupa Ion Creanga
Adaptarea: Cristian Pepino
Regia: Gabriel Apostol
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Balan
Distributia: Ioana Chelaru Popovici/ Ilona Hrestic, Cristian Mitescu/Viorel Ionescu, Liliana Gavrilescu/Dora Ortelecan Dumitrescu, Mariana Zaharia/Roxana Visan, Marin Fagu/ Florin Mititelu.
Ne pare rau, insa pentru acest spectacol nu avem bilete disponibile pentru persoanele cu handicap. Va multumim pentru intelegere.
Program spectacole
Duminica, 26 ianuarie 2014, ora 11:00
Sambata, 22 februarie 2014, ora 11:00
Duminica, 16 martie 2014, ora 11:00
Motanul Incaltat
Motanul incaltat nu este unul oarecare, ci unul nazdravan gata sa-si ajute noul stapan sa scape de necazuri.
Isi pune cizme si costum de cavaler, ia infatisarea unui mic nobil, insa cu mustati lungi si mieunat de motan si porneste cu fiul cel mic al unui morar, dezmostenit de fratii sai, intr-un sir de peripetii. Vreti sa stiti finalul? Urmariti-le povestea, intr-un spectacol cu papusi de diverse tipuri si dimensiuni, cu masti si actori la vedere.
Varsta: peste 3 ani
Durata: 55 min
adaptare de Cristian Pepino dupã Charles Perrault
Regia, scenografia si ilustratia muzicala: Cristian Pepino
Costumele: Cristina Pepino
Distributia: Alina Teianu/Andreea Ionescu, Ioan Brancu/Viorel Ionescu, Gabriel Apostol, Mihai Dumitrescu/George Simian, Alina Petrescu/Eugenia Barbu.
Ne pare rau, insa pentru acest spectacol nu avem bilete disponibile pentru persoanele cu handicap. Va multumim pentru intelegere.
Program spectacole
Sambata, 1 februarie 2014, ora 11:00
Duminica, 23 februarie 2014, ora 11:00
Sambata, 22 martie 2013, ora 11:00
Distributia: Daniel Stanciu / Paul Ionescu, Cristian Mitescu / Gabriel Apostol, Mariana Zaharia / Eugenia Barbu, Lili Gavrilescu / Andreea Ionescu, Geo Dinescu / Daniela Ruxandra Mihai, Marin Fagu / Viorel Ionescu, Dora Ortelecan Dumitrescu / Ana Maria Balescu, Dan Codreanu / Adrian Lefter
Frumoasa si Bestia
Textul si regia: Cristian Pepino
Scenografia, costumele si papusile: Cristina Pepino
Muzica: Dan Balan
Istoria Frumoasei si a Bestiei
Mesajul transmis de "Frumoasa" si "Bestie" si povestea lor de iubire
"Frumoasa si Bestia" este una dintre cele mai celebre basme, aproape la fel de cunoscuta precum "Cenusareasa" si "Frumoasa din padurea adormita". Multi copii prefera aceasta poveste altora pentru ca ea contine aventura unui print fermecator si straniu, totodata, servitori nevazuti si multe alte elemente magice. Ea contine o frumoasa poveste de iubire si este o continua surpriza.
"Frumoasa si Bestia" e una dintre putinele povesti in care personajele principale se cunosc intai foarte bine, patrund unul in sufletul celuilalt, inainte de a se indragosti. Spre deosebire de "Cenusareasa" cand dragostea la prima vedre se petrece intr-o singura seara, sau «Frumoasa din padurea adormita» care se indragosteste dupa un singur sarut, Frumoasa petrece ceva timp in preajma Bestiei, ii indrageste sufletul, iar apoi, ca o rasplata, vraja se risipeste si ea vede ca are motive sa-i indrageasca si chipul.
Adevaratul mesaj al povestii, pe langa cel ca dragostea adevarata invinge intotdeauna, este acela ca adevarata frumusete trebuie cautata in interiorul fiecaruia.
Cine este Frumoasa?
A fost odata o fata pe nume Frumoasa. Ea statea tot timpul cu nasul ascuns in carti si, spre deosebire de surorile ei, nu cauta un print fermecat care sa o salveze de la nu stiu ce pericol imaginat si sa se indragosteasca de ea. Ea isi dorea aventura si este tocmai ceea ce a si gasit. Pentru a-si salva tatal ea a trait o perioada intr-un castel magic cu o fiara misterioasa. Ceea ce ea a descoperit in final este propriul ei suflet, prietenia si sensul dragostei.
Cine este Bestia?
Un print tanar si frumos transformat de o vraja intr-o fiara salbatica si condamnat sa traiasca asa pana cand o fata urma sa se indragosteasca de el. Basmul are la baza motivul omului transformat in animal, pentru ca apoi, in urma unor artificii, sa redevina om.
Acest motiv se regaseste frecvent in folclor, inca din vechea cultura greco-romana. Exista 35 de povesti in cultura popoarelor care au ca punct de pornire "Frumoasa si Bestia". Prima versiune culta apartine Gabriellei Villeneuve (1740), urmata de cea a lui Jeanne–Marie Leprince de Beaumont (1756), regasindu-se si la Fratii Grimm, Jean Cocteau sau Ion Creanga in "Povestea porcului".
Povestea Frumoasei si a Bestiei
Un tata cu trei fiice, ajunge printr-o intamplare la un castel al carui stapan este o Bestie. Aici pentru a-i fi crutata viata pentru ca a rupt un trandafir, lucrul cel mai de pret din lume, trebuie s-o aduca pe una dintre copilele sale sa ramana pe viata alaturi de el. Fata cea mai mica, Frumoasa, desteapta si buna, se ofera sa se duca de buna voie. Ea reuseste sa se imprieteneasca cu Bestia, dar prietenia lor o deranjeaza pe Vrajitoarea care cu ceva timp in urma il transformase pe print in fioroasa Bestie. Dupa un intreg sir de peripetii, de lupte intre bine si rau, Bestia redevine un print frumos, aratos.
Program spectacole
Duminica, 2 februarie 2014, ora 11:00
Sambata, 1 martie 2014, ora 11:00
Sambata, 29 martie 2014, ora 11:00
Punguta cu doi bani
Adaptare dupa Ion Creanga
Scenariu, regie si teme muzicale: Decebal Marin
Scenografia: Carmen Raszovski
Aranjamente muzicale: Dragos Laurian Cucos
Distributie: Daniel Stanciu / Gabriel Apostol, Ioana Chelaru Popovici / Eugenia Barbu, Liliana Gavrilescu / Gratiela Ene, Mihai Dumitrescu / Florin Mititelu, Dora Ortelecan Dumitrescu / Alina Teianu.
Ca mai toate povestile lui Creanga si aceasta incepe cu formula obisnuita a basmului popular: a fost odata... si se incheie la fel: am incalicat pe o sa si v-am spus povestea asa...
Personajele sale provin ca si in "Capra cu trei iezi" din randul animalelor. Astfel ca, deliciul si hazul este dat de istetimea animalelor care, in plan simbolic, gandesc, vorbesc, actioneaza si mai ales, simuleaza ca si oamenii. In spectacolul de la Teatrul tandarica povestea originala este pastrata, dar apar personaje noi, in fiecare scena, care nu fac altceva decit sa scoata in evidenta calitatile strasnice ale cocosului nazdravan. Spectacolul are umor, savoare, haz, culoare, ingrediente de care se pot amuza atat cei mici cat si cei mari.
Program spectacole
Sambata, 8 februarie 2014, ora 11:00
Duminica, 2 martie 2014, ora 11:00
Fata Babei si Fata Mosneagului
Spectacolul este o lectura moderna a clasicei povesti a lui Creanga, care apeleaza - pe langa mijloacele clasice ale teatrului de animatie - la tehnica 3D pentru a-i atrage pe mici si mari in intriga cunoscuta, in care valorile general umane ca bunatatea, cinstea si destoinicia, pot ajuta pe oricine sa razbata in viata.
Varsta: peste 3 ani
Durata: 70 min
Regia: Daniel Stanciu
Scenografia: Daniela Dragulescu
Ilustratia muzicala: Vasile Manta
Distributia: Simina Constantin, Alina Teianu, Dora Ortelecan Dumitrescu, Viorel Ionescu, Jou-Jou Dragan, Geo Dinescu
Ne pare rau, insa pentru acest spectacol nu avem bilete disponibile pentru persoanele cu handicap. Va multumim pentru intelegere.
Program spectacole
Sambata, 15 februarie 2014, ora 11:00
Lampa lui Alladin
Regia si scenariul: Cristian Pepino
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Balan
Distributie: Marin Fagu/ Viorel Ionescu, Mihai Dumitrescu/ Ioan Brancu, Cristian Mitescu/ Dan Codreanu, Gratiela Ene/Angela Filipescu, Alina Teianu/Georgiana Dinescu, Roxana Visan/Ioana Chelaru Popovici, Adrian Lefter/Geroge Simian.
A fost candva, in vechimea vremilor si in curgerea varstelor si a clipelor, intr-o cetate , un ins care era croitor de meserie si sarac ca stare. Si insul acela avea un fiu pe nume Aladdin, un baiat intru totul netrebnic la invatatura si care, din copilaria lui, parea sa fie un derbedeu si un lenes. Cand ajunse la varsta de zece ani, taica-sau vroi mai intai sa-l dea sa invete vreo meserie mai de fala; dar, cum era foarte sarac, nu putu sa faca fata cheltuielilor cu invatatura si trebui sa se multumeasca sa-l ia pe copil la el la croitorie, ca sa-l deprinda cu meseria lui, lucrul cu acul.
Insa, Aladdin, care era un copil dedat sa zburde necurmat cu copiii din mahala, nu se putu sili sa stea macar o zi in croitorie. Dimpotriva! in loc sa ia seama la lucru, pandea clipita cand tatal sau era nevoit fie sa lipseasca pentru vreo treaba, fie sa intoarca spatele ca sa vada de vreun musteriu, si isi lua iute talpasita si da fuga sa se inhaiteze pe ulite si prin gradini cu haimanalele de seama si de teapa lui. Si iaca-asa era purtarea acelei lichele care nu vroia nici sa asculte de parintii sai, nici sa invete meseria de croitor. incat tatane-sau, tare mahnit si deznadajduit ca are un fiu pornit spre toate ticalosiile, pana la urma ridica mainile de pe el si il lasa in voia stricaciunii lui; si, de durere, cazu la boala si muri. Ci lucrul acesta nu il lecui pe Aladdin de proasta lui purtare.
Alladin la Tandarica
Spectacolul surprinde momentul cand Alladin este rugat de dervis sa se duca sa aduca o lampa fermecata, aflata intr-o pestera. De aici, decurg tot felul de aventuri, pline de haz. Noutatea este perfecta integrare a tehnicii digitale in structura spectacolului.
Program spectacole
Duminica, 16 februarie 2014, ora 11:00
Pinocchio
Regia: Cristian Pepino
Adaptare: Cristian Pepino
Scenografia: Cristina Pepino
Muzica: Dan Balan
Distributia: Liliana Gavrilescu/Viorel Ionescu, Daniel Stanciu / Paul Ionescu, Mihai Dumitrescu/Marin Fagu, Petronela Purima/Ilona Hrestic, Roxana Visan/Andreea Ionescu, Geo Dinescu/Daniela Ruxandra Mihai
Durata: 50 min.
Cine este Pinocchio?
In Pinocchio ni se povesteste, la inceput, despre Gepetto, un tamplar dintr-un mic orasel italian, care gaseste intr-o buna zi o buturuga nazdravana, din care ciopleste o papusa de lemn pe care o boteaza Pinocchio. Asa incepe povestea lui Pinocchio, o papusa de lemn, care trece printr-o multime de peripetii, din care invata ce inseamna sa fii bun si ascultator. Drept recompensa, "Zana cea Buna" il va transforma intr-un baietel adevarat. Povestea lui Pinocchio a devenit extreme de iubita de copii din intreaga lume, a fost tradusa in zeci de limbi, a cunoscut adaptari facute de scriitori celebri cum ar fi Alexei Tolstoi si numeroase ecranizari, mai ales de desene animate.
In aceasta noua versiune animatia digitala ocupa un loc important, impletindu-se cu jocul la vedere al actorilor, cu papusile mari si cu masti le si costumele extrem de sugestive. Fiecare personaj important are un fragment muzical descriptiv.
Carlo Collodi (1826-1890) - A fost un scriitor si ziarist italian, autor al unor eseuri si al unor carti didactice pentru copii. El este autorul celebrului roman "Le avventure di Pinocchio. Storia di un burattino". Activitatea lui de scriitor a inceput la varsta de 20 de ani, prin recenzii pentru catalogul unui librar florentin. Ca jurnalist, a crescut in faima in doar cativa ani, contribuind la o mare varietate de periodice de pe intreg intinsul Italiei in anii 1850, Carlo Collodi extinde preocuparile de jurnalist cu cele de autor dramatic si scriitor, dand o atentie deosebita dezvoltarii operei si dramei. Carlo Collodi a inceput sa scrie carti pentru copii in 1876, odata cu publicarea culegerii "I raconti delle fate" ("Povestirile zanelor").
Aceasta carte a fost urmata de o serie de carti special concepute pentru uz scolar, in care basmul se impletea cu prezentarea cunostintelor, o formula care era destul de populara in acele vremuri si pe care Carlo Collodi a interpretat-o cu o deosebita putere a imaginatiei si maiestrie scriitoriceasca. in anul 1881 a inceput sa contribuie regulat la una din primele reviste pentru copii din Italia, "Ziarul pentru copii" ("Il giornale per I bambini"), care in primul sau numar a publicat primul episod din "Aventurile lui Pinocchio", intitulate la vremea aceea "Storia di un burattino" ("Povestea lui Burattino").
Program spectacole
Sambata, 08 martie 2014, ora 11:00
Croitorasul cel viteaz
Adaptare dupa Fratii Grimm
Script si regia artistica: Daniel Stanciu
Scenografia: Marian Sandu
Grafica 3D: Radu Constantinescu
Ilustratia muzicala: Vasile Manta
Distributia: Florin Mititelu, Ilona Hrestic, Jou Jou Dragan, Simina Constantin, Viorel Ionescu, Paul Ionescu
Figura principala din poveste este un croitor sarac, a carui patanie incepe cand ungea felia de paine cu magiun. Suparat pe mustele care nu-l lasa sa manance linistit, cu un prosop omoara dintr-o lovitura sapte muste. incantat de fapta lui, coase pe brau propozitia "sapte dintr-o lovitura". Aceasta incriptie ii va aduce o faima si o bogatie neasteptata. Se va intalni cu un urias, cu care se va lua la intrecere. Va iesi de fiecare data invingator. Apoi, se va angaja in armata regala, va avea o serie de peripetii, dar, in final, va ajunge sa se insoare cu fata imparatului.
Basmul face parte din colectia de povestiri culese de Fratii Grimm si de-a lungul timpului au aparut o multime de variante. Tehnica pacalitului uriasilor este cunoscuta de pe vremea mitologiei grecesti. Cum era firesc, basmul a cunoscut si o versiune de desen animat, apoi o varianta simfonica cu narrator, prin anii 50
Fratii Grimm
Sunt considerati "patriarhii" povestilor pentru copii. Jakob (n.1785) si Wilhelm (n.1786) Grimm s-au nascut in familia unui jurist si au fost folcloristi, lingvisti, filologi, doctori in drept, cunoscuti in toata lumea pentru colectia de basme publicata in doua volume, care contine, printre multe altele, Alba ca zapada, Croitorasul cel viteaz, Cenusareasa, Scufita rosie si Hansel si Gretel (primul volum a aparut in 1812, iar al doilea volum in 1814). Povestile scrise de cei doi frati au incantat copilaria multor generatii, devenind pretexte cuceritoare pentru diverse ecranizari si dramatizari. Fratii Grimm si-au adus contributia la formarea limbii germane, in special prin Cartea cu cuvinte germane, pe care au scris-o impreuna si prin prima carte de fonetica/fonologie a limbii germane, Legea lui Grimm, scrisa doar de Jacob. Dictionarul Fratilor Grimm avea 33 de volume si cantarea 84 kg.
La Tandarica, spectacolul pastreaza linia clasica a povestii, dar foloseste si mijloacele teatrului de animatie cu papusi de diferite marimi si tehnici de manuire. Noutatea vine din grafica si animatia digitala, special conceputa si gandita pentru acest spectacol si care se pliaza pe manuirea papusilor, pe accentele muzicale, pe elementele scenografice.
Program spectacole
Duminica, 9 martie 2014, ora 11:00
Grand Cinema Digiplex
Locatie: Bucuresti - Romania, Sector 1, Sos. Bucuresti - Ploiesti, Nr. 42D
Baneasa Shopping City