Scoala de Vara de Dezvoltare Personala prin Arta (7 - 12 ani)

| | Actualizat: 2012-07-12 18:28:41

Scoala de Vara de Dezvoltare Personala prin Arta (7 - 12 ani)

Dezvoltarea personala a celui mic are un rol foarte important in formarea personalitatii lui. In perioada copilariei, ei isi descopera individualitatea, talentele, pasiunile si caractersiticile personale.

Una dintre modalitatile copiilor de a-si descoperi individualitatea este arta si, mai ales, dezvoltarea prin arta si comunicarea cu sentimentele si emotiile interioare prin intermediul creatiilor personale, fie ca este vorba despre mijloace precum joaca, pictura, modelajul sau comunicarea non-verbala.

Luni 23 iulie, Atelier 1 

Vom pune accentul pe cunoasterea si socializarea copiilor intr-un grup, ceea ce presupune jocul de rol, menit sa dezvolte comportamentele adaptative, externalizarea emotiilor, diferentierea dintre bine si rau, recunoasterea unei greseli, precum si modul in care aceasta poate fi rezolvata.

Practic: Pentru externalizarea emotiilor vom lucra impreuna cu diferite personaje din ziare si reviste, ce exemplica o anumita traire. Vom apela la jocuri ce vizeaza stimularea gandirii divergente si a potentialului creativ al copiilor.

Marti 24 iulie, Atelier 2 

Apeland la art terapie, aceasta permite copiilor sa dea frau liber creativitatii, prin apelarea la acuarele, teatru, dans sau modelaj.

Practic: Copiii vor  invata sa-si exteriorizeze sentimentele si emotiile, sa-si exprime opinia, sa se asculte pe ei insisi si pe ceilalti, sa coopereze si sa se tolereze; prin contactul direct cu acuarela, de exemplu pictatul cu mana, sau printr-un colaj cu diferite obiecte din natura (frunze, flori, etc.)

Miercuri 25 iulie, Atelier 3 

Vom apela la jocurile fanteziei, proiectarea in viitor, pornind de la principiul folosirii intregului potential imagistic al copiilor, activitate ce isi propune identificarea capacitatii copiilor de a face fata unor situatii dificile sau neobisnuite de viata.

Joi 26 iulie, Atelier 4 

Vom urmari modul in care copiii isi aleg limbajul, viteza cu care vorbesc, tonalitatea vocii, dictia, respiratia, mimica si gesturile care insotesc discutiile copiilor, postura corporala. Toate sunt aspecte care contribuie la conturarea comportamentului si a atitudinii copiilor.

Vineri 27 iulie, Atelier 5 

Deoarece jocul formeaza, dezvolta si restructureaza intreaga viata psihica a copilului, in cadrul ultimului atelier ne vom juca cu obiecte, astfel incat copiii sa isi dezvolte perceptiile asupra formei, marimii, a culorii si a greutatii.

Pentru copii, jocul este voluntar, placut, spontan si autodeterminant, ceea ce presupune repetarea ori elaborarea unor comportamente deja dobandite, promovand totodata noi indemanari.

Fundatia Calea Victoriei

Scoala de Arte si Maniere

Adresa: Strada Stefan Mihaileau, nr. 28B, ap. 2, interfon 2, vis-a-vis de Biserica Popa Soare

Transport: RATB – 56, 40 (zona Hala Traian), 69, 70, 90, 91, 92, 311 (zona Izvorul Rece) 

Citeste si despre