Scoala de Vara - Joaca de-a pictorul (6 - 12 ani)

| | Actualizat: 2013-07-15 17:50:10

Scoala de Vara - Joaca de-a pictorul (6 - 12 ani)

Fundatia Calea Victoriei organizeaza in perioada 22 – 26 iulie 2013, de la ora 18.30, Scoala de Vara – Joaca de-a pictorul, un atelier in care copiii vor invata despre curente si stiluri in pictura si vor incerca sa deseneze sau sa picteze in "stilul" respectiv. Cursul propune stiluri mai accesibile si atragatoare pentru copii, precum si tehnici care pot fi usor intelese si puse in practica pentru a realiza propria lucrare.

Lector: Maria Irina Petreanu
Data incepere: 22 Iulie 2013; Ora curs: 18:30
Nr. de ateliere: 5
Frecventa: zilnic: luni-vineri (22 -26 iulie)
Varsta minima: 6 ani; Varsta maxima: 12 ani
Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate): 200 ron
Locatie: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Nr. max. de persoane: 12
Inscriere la contact@victoriei.ro
Detalii pe www.victoriei.ro 

Teme atelier

Cum pictau oamenii acum mii de ani - Arta primitiva (si arta moderna)


Vom vedea citeva imagini cu arta primitiva si apoi vom incerca sa facem propria lucrare in stil primitiv sau modern. Desenul copiilor este foarte apropiat de stilul jucaus si surprinzator al primitivilor, cu teme vegetale si animale. Vom desena inspirindu-ne din temele tribale sau populare ale diverselor popoare.

Regi, regine si catei - portrete de familie


Multa vreme pictorii faceau lucrari care erau comandate de oamenii instariti: regi, regine, conti, boieri sau sultani, care apareau deseori mai frumosi decit in realitate. Portretele lor puteau contine si alti membri ai curtii sau ai anturajului: copii, catei, servitori, cai etc. Aici cursantii sint invitati sa aduca fotografii la alegere, ale familiei sau cunostintelor, dupa care sa incerce sa faca un portret de familie sau un portret memorabil, ca cele de odinioara.

Frumusetea redescoperita - Renasterea si mari pictori: Michelangelo, Leonardo Da Vinci si Botticelli


Dupa o vreme indelungata in care cele mai multe tablouri si picturi din Europa ilustrau povesti religioase, a aparut o miscare culturala numita Renasterea, care a redescoperit frumusetea corpului uman si legendele grecesti din antichitate:  zeii, zeitele, animalele fantastice. Vom incerca sa facem propria lucrare care sa aiba in centru omul, frumusetea lui fizica si sufleteasca, cu povesti si simboluri.

Arta noua sau cum putem sa ne inspiram din natura - Art Nouveau


Acum o suta de ani oamenii au inceput sa se inspire in arte din formele si frumusetea naturii, formele unduioase ale plantelor, lianelor si copacilor. Pictura, arhitectura si hainele oamenilor parca aveau viata si dansau. Vom incerca sa facem picturi in stilul artei noi (acum 100 de ani), pornind de la formele si miscarea elementelor naturale din jurul nostru.

Cum sa facem imagini din puncte multicolore - Pointilismul


Pentru ca se plictisisera sa deseneze doar cu linii, niste artisti inventivi s-au gindit sa faca imagini colorate folosind multe puncte si multe culori, care sa dea impresia de lumina si  miscare. Putem face si noi picturi folosind multe puncte colorate, ca un mozaic sau un puzzle din care sa se nasca o pictura inedita.

Va rugam tineti cont de faptul ca atelierele noastre nu se adreseaza copiilor cu nevoi speciale.

Citeste si despre