Targ de Florii la Muzeul National al Taranului Roman

| | Actualizat: 2012-04-05 11:11:41

De vineri, 6 aprilie, pana duminica, 8 aprilie 2012, mesteri din toate zonele tarii vin, ca in fiecare an, sa sarbatoreasca Floriile la Muzeul Taranului Roman.


Olari, fierari, cioplitori, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari, dar si tesatoare, impletitoare, incondeietoare aduc la Targul de Florii de la MTR: oua incondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramica, tesaturi, jucarii, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat.


De-ale gurii puteti targui: suc de mere, confeturi din Teleorman, turta dulce de Harghita, kürtös kalács, halvita, miere de albine, ierburi de leac, palinca si vin, mancaruri de post la Clubul Taranului.

Ce se intampla prin Targ?

  • demonstratii de incondeiat oua;
  • atelier de legatorie cu Razvan Supuran;
  • atelier de design pentru copii de 5-10 ani, realizat de Institutul IKEDOO;
  • muzica pe tot parcursul targului – mesteri instrumentisti vor oferi microrecitaluri la nai, fluier, ocarina, cimpoi si caval;
  • teatru de animatie pentru copii – sambata, 7 aprilie, ora 12, la Clubul Taranului, Trupa de teatru "Tropaiele" a MTR va prezenta piesa Pataniile lui Pacala.


Targul de Florii este deschis de vineri, 6 aprilie, pana duminica, 8 aprilie, intre orele 10:00 si 18:00, la Muzeul National al Taranului Roman.

Pret bilet:

  • 6 lei pentru adulti
  • 3 lei pentru elevi, studenti, pensionari


Sarbatoarea Floriilor

"In duminica de Florii, oamenii au voie sa manance peste. Merg la biserica ducand flori si se intorc ducand matisori de salcie. Ating cu salcia copiii, vitele din gospodarie si o pun la icoana: peste an ea capata tot felul de intrebuintari. Tot acum sunt fierte buruienile care vor fi folosite la vopsirea oualor. Cum este vremea de Florii, asa va fi si de Paste. Sunt locuri unde in aceasta zi oamenii nu se spala pe cap, de teama sa nu albeasca (incarunteasca) la fel ca pomii aflati in floare. In alte parti se spala pe cap tocmai in aceasta zi, dar cu apa in care au fiert busuioc si fire de la canafii unui prapor care a fost purtat la o inmormantare de fata mare. Ca sa fie de folos parului, sa-l faca sa straluceasca de sanatate, apa trebuie varsata la radacina unui par".  (Ghidul sarbatorilor romanesti, de Irina Nicolau)

Citeste si despre