Targul Martisorului, 27 februarie – 2 martie 2014

| | Actualizat: 2014-02-28 11:48:58

Targul Martisorului, 27 februarie - 2 martie 2014

De cativa ani Targul Martisorului de la Muzeul Taranului Roman nu mai face parte din categoria targurilor mici, specializate, dat fiind ca in tot acest timp, am primit la fiecare noua editie, peste 500 de solicitari de participare.

Intrat in obisnuinta publicului bucurestean, Targul Martisorului a oferit publicului, prin criteriile de selectie care au vizat valoarea obiectului handmade si inovatia, un grad de creativitate care a situat participantii in sfera artistica si a unui mestesug capabil sa fie reinnoit cu noi valente si sa comunice cu expresivitate, imaginatie, simt al umorului, o buna stapinire a materiilor cu care sunt create.


In toti acesti ani ne-am obisnuit publicul cu o oferta foarte bogata, usor reperabila prin diversitatea si unicitatea martisoarelor, fie ca au avut ca sursa de influenta lumea taraneasca fie ca au conturat noi forme ale creativitatii urbane (de la obiectul manufacturat la amprenta unui design contemporan, la banda desenata sau personaje din mitologia taraneasca si urbana).

Am fost mereu interesati si de aducerea in atentia publicului cumparator a anumitor categorii de martisoare care trimit la o serie de revizitari ale trecutului recent, ca de exemplu martisorul de oras, martisorul rustic, martisorul crosetat sau tip goblen, martisorul de Fond Plastic, martisorul traditiilor reinventate sau miniaturile din sticla ale anilor optzeci, ca un contrapunct la creatiile ultimilor ani, in care principala expresie este cea a obiectului handmade. Povestea martisorului a continuat sa se re/scrie in snururi simple alb si rosii, monede prinse in cusaturi, fire de lana, fetru, lut si lemn, hartie manuala, piele, plastic, metal si in fine orice materii reciclate si interesant exploatate.

Anul acesta am optat pentru o organizare pe baza invitatiei nominale, pentru a avea o participare eficienta sub raportul locurilor disponibile si a unei prestatii civilizate racordate la statutul unei institutii culturale. Lista invitatilor va fi afisata pe site-ul MNtR impreuna cu informatiile despre participare.

Si ajutam prin invitarea gratuita la targ (in limita spatiului disponibil pentru acestea), scoli, fundatii, asociatii, organizatii care au ca activitate actiuni cu caracter umanitar si sprijin pentru categorii defavorizate.

Oferta gastronomica a targului

De peste 5 ani targul Martisorului este insotit si de o oferta gastronomica a unor mici producatori, cu produse ce sunt mai aproape de conceptul de bucatarie naturala, chiar daca zona reprezentata este rurala sau urbana: kürtõs kalács - Mures, turta dulce - Harghita si Arges, prajiturele de casa si alte produse de patiserie - Alexandria, Baia Mare si Buzau, suc de mere 100 % natural de Malancrav, miere, dulceturi - Ilfov

Ateliere de creativitate

Vineri, 28 februarie, orele 11.00 – 12.00, Atelier de facut snururi de martisor, cu Ruxandra Grigorescu, la Atelierul de creativitate (pentru copii)

Sambata, 1 martie, orele 11.00 – 12.00, Atelier de facut snururi de martisor, cu Genoveva Sauciu, la Atelierul de creativitate (pentru copii si adulti).

Duminica, 2 martie, incepand cu ora 11.00 - Cutiuta cu Dichis - un atelier de creatie pentru copii dedicat sarbatorii de Martisor, organizat de BluParty in parteneriat cu Muzeul Taranului Roman.

Inscrierea la Cutiuta cu Dichis se face la numarul de telefon 0722.287.906 sau trimitand un email la denisa.dan@bluparty.ro cu subiectul "Cutiuta cu Dichis". Parintii sunt rugati sa mentioneze in email numele si data nasterii copilului.

Citeste si despre