Cum a devenit Halloween-ul sarbatoarea preferata a familiei mele

| | Actualizat: 2024-10-21 17:44:42

In fiecare an, pe masura ce toamna isi face aparitia cu frunzele sale aurii si aerul rece, in casa noastra se instaleaza o atmosfera de anticipare. Halloween-ul, care a devenit sarbatoarea noastra preferata, are o poveste unica, plina de momente memorabile si traditii care ne leaga ca familie.

Primul Halloween: O aventura de neuitat

Totul a inceput acum cativa ani, cand fiica noastra cea mare, Sofia, avea doar cinci ani. Desi nu aveam o traditie anterioara de a sarbatori Halloween-ul, am decis sa ne lasam purtati de entuziasmul ei. Am petrecut o intreaga zi alegand costumele perfecte: ea voia sa fie o printesa, iar fratele ei, Andrei, un vampir. Desi eu si sotul meu am fost putin sceptici, am hotarat sa ne implicam in aceasta sarbatoare.

Am organizat o mica petrecere acasa, invitand cativa prieteni de familie. Ne-am distrat decorand casa cu dovleci sculptati si siruri de paianjeni din plastic. La finalul zilei, am iesit cu copiii pe strazile decorate cu lumini si dovleci stralucitori. Ceea ce a inceput ca o simpla iesire s-a transformat intr-o adevarata aventura. Vazand bucuria din ochii copiilor in timp ce alergau din usa in usa, cerand dulciuri, ne-am dat seama ca Halloween-ul poate aduce mai mult decat doar costume si bomboane; poate crea amintiri de neuitat.

Crearea traditiilor

Dupa acel prim Halloween, a fost imposibil sa nu transformam sarbatoarea intr-o traditie de familie. Fiecare an aducea noi idei si activitati care ne faceau sa ne bucuram din ce in ce mai mult de aceasta sarbatoare. Incepand de la sculptarea dovlecilor in cele mai inventive forme, pana la organizarea de petreceri tematice cu jocuri si muzica, Halloween-ul a devenit un motiv de sarbatoare.

Un moment special a fost cand am decis sa organizam o noapte de filme de groaza in familie. Am ales cele mai amuzante filme de Halloween si am facut popcorn, ne-am asezat pe canapea cu paturi si ne-am bucurat de fiecare moment. Rasetele si strigatele de spaima au umplut casa noastra, iar aceste seri ne-au unit si mai mult.

Pe masura ce copiii au crescut, am realizat ca Halloween-ul nu este doar o sarbatoare personala, ci si o oportunitate de a impartasi bucuria cu comunitatea noastra. Am inceput sa organizam un eveniment anual in cartier, unde am invitat vecinii sa se alature. Impreuna, am creat un „trick-or-treat” de dimensiuni mari, unde copiii se puteau bucura de activitati, jocuri si, desigur, multe dulciuri.

Aceste intalniri ne-au adus mai aproape de vecinii nostri, iar Halloween-ul a devenit un prilej de a socializa si de a construi legaturi. Imi amintesc cu drag cum ne-am adunat cu totii in jurul unui foc de tabara, povestind intamplari infricosatoare si savurand bauturi calde. Acele momente ne-au imbogatit viata si ne-au facut sa ne simtim parte dintr-o comunitate mai mare.

Incheierea unei zile pline de magie

Pe masura ce se apropie Halloween-ul in fiecare an, casa noastra devine un loc plin de magie. Ne imbracam in costume, decoram fiecare coltisor si ne pregatim pentru noi aventuri. Pentru familia noastra, Halloween-ul nu mai este doar o sarbatoare; este un moment de conexiune, de bucurie si de amintiri pretioase.

Inca din acea prima seara in care am iesit pe strazi, am invatat ca Halloween-ul este despre mult mai mult decat costume si dulciuri. Este despre a ne bucura impreuna, a ne crea traditii si a ne aminti ca, indiferent de varsta, magia sarbatorii va trai mereu in inimile noastre.

Sursa foto: freepik

Citeste si despre