O sansa pentru Bogdan

| | Actualizat: 2010-07-15 00:00:00

Bogdan Constantin are acum 3 ani si 3 luni. Acum un an a fost diagnosticat cu o boala rara numita histiocitoza X. De atunci urmeaza un tratament insa acum organismul sau nu mai raspunde la chimioterapie, ceea ce i-a determinat pe doctorii de la spitalul Marie Curie din Bucuresti sa considere cazul pierdut.

Diagnosticul lui este insa contestat de dr. Milen Minkov de la clinica St. Anna din Viena. Iar in acest moment, internarea la clinica din Viena pare a fi singura lui sansa. Ca sa poata ajunge acolo are insa nevoie de o suma uriasa pentru posibilitatile parintilor lui, in jur de 100.000 de euro.

Este foarte important insa sa ajunga cat mai repede acolo, sa faca analizele necesare si sa beneficieze de atentia medicilor de acolo.

Ii poti intinde o mana, ii poti oferi un zambet si o sansa lui Bogdan, donand bani in conturile deschise pe numele tatalui sau, DANIEL MARIUS CONSTANTIN, la Raiffeisen Bank, sucursala Sibiu.

  • in lei: RO82 RZBR 0000 0600 1148 6724;

  • in euro: RO37 RZBR 0000 0600 1271 7106;

  • pentru depuneri din afara tarii: RO37 RZBR 0000 0600 1271 7106 SWIFT:RZBRROBU

Povestea lui Bogdan

Din fotografii facute in urma cu doi ani, ne zambeste o minune de copil blond, vesel, plin de energie si, cel mai important, un copil sanatos. Din fotografiile facute de curand, intr–un salon de spital din Bucuresti, un copil cu maxilarul deformat il priveste suparat, certandu–l parca din priviri, pe tatal care ii face fotografii.

Bogdan cel de acum doi ani le zambea fara griji celor dragi, soarelui si vietii fara sa stie ca, in doar cateva luni, o boala cumplita avea sa il loveasca. Acum, Bogdan si cei dragi lui lupta cu disperare sa invinga un sindrom rar, a carui incidenta este de patru cazuri la un milion.

"Avea 1 an si 8 luni...". Asa incepe bunica materna a lui Bogdan o poveste spusa greu, printre lacrimi, cu durere, cu disperare, cu certitudinea ca o mana de ajutor acum e singura sansa care le-a mai ramas. Langa ea, cealalta bunica nu poate decat sa planga inabusit. La 1 an si 8 luni, Bogdanel era tot timpul racit, a inceput sa ia antibiotice din ce in ce mai puternice, fara rezultat insa. Disperati ca tratamentele prescrise la Sibiu nu dadeau roade, parintii au luat drumul Clujului si apoi al capitalei, unde au ajuns la Spitalul Marie Curie.

Primele semne de boala

In timp ce parintii alergau disperati de la un medic la altul, de la un spital la altul, pe trupul micutului au inceput sa apara modificari ale oaselor. Primele, la nivelul capului, apoi la maxilar, apoi la umar. O analiza facuta la spitalul Fundeni le-a adus si diagnosticul, histiocitoza, o boala foarte rara, de care se imbolnavesc patru copii dintr-un milion.

Dupa primele modificari, cele aparute la nivelul capului, Bogdan a stat internat 3 luni la Marie Curie, unde a facut cure de citostatice. Boala a recidivat, de aceasta data la maxilar, s-a schimbat tratamentul, a avut efect o perioada, dupa care au aparut probleme la nivelul umarului. Acum, boala nu mai cedeaza deloc, tratamentul, spune una din bunicile lui Bogdan, isi face efectul superficial, nu in profunzime.

In acest moment, Bogdan mai are doar o singura sansa. Sprijiniti de medicul care-l trateaza pe micut la Bucuresti, parintii au luat legatura cu un reputat specialist din Viena, cel cu care, de altfel, medicul roman s-a consultat in elaborarea schemei de tratament. Acesta a acceptat sa se ocupe de caz, in clinica din Viena in care lucreaza, insa tratamentul acolo este extrem de costisitor, aproximativ 100.000 de euro.

Un fratior care sa-i salveze viata

Disperati, parintii au luat o decizie deloc usoara, in conditiile in care viata lor s-a mutat de ani de zile in saloanele de spital. Au decis sa mai aduca pe lume un copil, pentru a putea preleva la nastere celule stem din cordonul ombilical, in speranta ca, daca la un moment dat se va pune problema unui transplant, Bogdan sa fie compatibil cu fratiorul lui care are acum o luna si jumatate.

Ultima sansa, la Viena

Daca vor ajunge la Viena, medicul de acolo va decide daca Bogdan va face tratament sau daca e nevoie de transplant. In ambele cazuri insa, costurile sunt aceleasi. Veniturile familiei sunt oricum modice, iar de cand s-a imbolnavit Bogdan, cel putin 1.000 de lei in fiecare luna se duc pe drumuri la Bucuresti si pe medicamente.

100.000 de euro e o suma pe care, la posibilitatile lor, nu o vor putea strange niciodata.

 Ajuta-l pe Bogdan sa traiasca!

Citeste si despre