Retetele de toamna pentru copii vor face deliciul acestui sezon. Le poti pregati in ziua de duminica, atunci cand toata familia se reuneste pentru masa, sau intr-o dupa-amiaza ploioasa, cu ajutorul copilului tau. Retetele de toamna il vor incanta pe copilul tau si vor da toamnei o nota mai dulce.
Tu si cu copilul tau puteti pregati acest meniu pentru o masa speciala cu ocazia unei aniversari, ca o surpriza pentru tati atunci cand se intoarce de la serviciu sau fara niciun motiv special, important fiind faptul ca faceti ceva impreuna.
Mingiute de branza
Ingrediente:
250 de grame de branza cremoasa;
250 de grame de ananas zdrobit si scurs de apa;
1/4 de cana de ardei gras taiat;
1 lingurita de sare cu piper;
2 lingurite de ceapa data prin razatoare;
2 cescute de alune pecan maruntite.
Cum se face:
1. Combina branza cremoasa, ananasul, ardeiul gras, sarea si piperul, ceapa si o cescuta de alune;
2. Formeaza 2 mingiute din compozitia rezultata;
3. Presara cescuta de alune ramasa peste mingiutele de branza;
4. Impacheteaza-le in folie si refrigereaza-le;
5. Se pot servi dupa o ora.
Foto: food.com
Salata de mar
Ingrediente:
4 mere de dimensiune medie;
1/2 de cana de stafide;
4 linguri de alune de padure;
2 linguri de iaurt;
2 linguri de lapte slab.
Cum se face:
1. Taie merele in cuburi mici;
2. Amesteca toate ingredientele;
3. Serveste salata proaspata.
Foto: pinterest.com
Varza cu sunculita
Ingrediente:
1 varza mare;
1 bucata de sunculita fara os;
1 punga de morcovi mici;
6 cartofi mici, taiati in jumatate;
1/3 pachet de unt/margarina;
1 lingurita de sare;
1/4 lingurita de piper macinat.
Cum se face:
1. Taie varza marunt;
2. Curata cartofii;
3. Spala morcovii;
4. Pune toate legumele intr-o cratita mare si adauga sunculita taiata;
5. Adauga apa pana se acopera toate ingredientele. Adauga untul sau margarina, sarea si piperul;
6. Fierbe timp de 4 ore la temperatura scazuta.
Foto: BBCgoodfood.com
Placinta de dovleac
Ingrediente:
1/2 kg dovleac;
200g zahar;
scortisoara;
foi de placinta (foloseste foi de placinta sau aluat pentru foetaj din comert sau aluat pentru placinta preparat in casa);
zahar pudra.
Cum se face:
1. Curata dovleacul de coaja si da-l pe razatoare (dovleacul se poate folosi crud sau calit cu putin ulei si cu zaharul pana scade zeama; daca se pune crud se stoarce inainte);
2. Foile de placinta intinde-le sub forma de dreptunghi de aproximativ 12/25 cm;
3. Aseaza umplutura de dovleac peste foi, peste care presara scortisoara si zahar (daca dovleacul este crud);
4. Ruleaza foile presand bine la capete pentru a nu se scurge siropul in timpul coacerii;
5. Aseaza placinta in tava unsa si tapetata si pune-o in cuptorul bine incins la foc potrivit (daca folosesti aluat pentru foetaj nu este nevoie sa ungi tava, acesta se da la cuptorul bine incins la foc tare);
6. Lasa-o la copt 15 minute.
Foto: sotirov.com
Mere coapte cu glazura de zahar ars
Ingrediente:
6 mere mari;
200 gr. zahar;
8 linguri ulei;
2 linguri lichior de fructe;
esenta de vanilie sau migdale;
frisca.
Cum se face:
1. Curata merele de cotoare cu un cutit bine ascutit (trebuie sa ramana intregi);
2. In spatiul ramas in locul cotoarelor adauga o lingura ulei;
3. Pune-le la cuptor 30 min, la foc moderat;
4. Pentru glazura, zaharul rumeneste-l, apoi adauga o lingura de ulei, lichiorul si esenta de vanilie sau migdale;
5. Toarna glazura fierbinte peste mere;
6. Orneaza cu frisca.
Foto: inspiredtaste.net
Spor la gatit!