Alimentatia gravidei ar putea influenta sexul copilului. Este concluzia la care au ajuns niste cercetatori britanici, care au descoperit ca femeile insarcinate care consuma cereale la micul dejun au mai multe sanse sa faca baietei. Totusi, un studiu recent, realizat in 2009, contrazice aceste descoperiri, care nu au fost dovedite nici pana in ziua de astazi.
Alimentatia si sexul copilului, mai multe teorii
Teoriile care s-au lansat de-a lungul timpului cu privire la modul in care alimentatia din timpul preconceptiei sau sarcinii ar putea influenta sexul copilului sunt numeroase. O teorie britanica, care a atras atentia unor cercetatori americani, sugera faptul ca femeile care consuma zilnic cereale la micul dejun, in preajma momentului conceptiei, au mai multe sanse sa nasca baietei decat fetite.
Se specula si ideea conform careia gravidele care aveau o dieta hipercalorica aveau aceleasi sanse crescute de a da nastere baieteilor. Cercetatorii americani au studiat aceasta teorie si au revenit, in 2009, atacand descoperirile anterioare. Potrivit acestora, este mult prea greu de dovedit ca alimentatia din preconceptie sau din timpul sarcinii ar determina sexul copilului.
Stanley S. Young, specialistul care a condus studiul american, sustine ca cercetatorii britanici nu au venit cu nicio dovada care sa demonstreze faptul ca alimentatia din preajma sarcinii ar avea o contributie in stabilirea sexului copilului. Dupa ce a analizat toate datele si statisticile aferente studiului britanic, Young a ajuns la concluzia ca s-au strecurat si ceva erori si omisiuni in cercetarile initiale, care anuleaza ipoteza lansata atunci.
In plus, cercetatorul sustine ca influentarea sexului copilului la momentul conceptiei este un subiect complex, care a suscitat interesul multor specialisti de-a lungul timpului. Daca descoperirea ar fi fost atat de simpla, cum ca cerealele ar influenta sexul copilului, acestia si-ar fi dat seama cu mult timp in urma.
Un alt studiu, realizat in acelasi scop, a analizat legatura dintre acumularea in greutate a mai multor gravide in timpul sarcinii si sexul copiilor lor si a evidentiat faptul ca cele cu o greutate mai mare au nascut mai multi baieti decat fete.
Alti specialisti sustin ca asocierea intre consumul de cereale si nasterea baieteilor este, pur si simplu, intamplatoare.
Steven Ory, un specialist american in fertilitate, sustine ca ipoteza conform careia mamele sau actiunile lor ar influenta sexul copilului este gresita, din moment ce in ultimii ani s-a demonstrat ca sexul bebelusului este influentat, de fapt, de tata. Totusi, nu exclude sansele sa existe anumiti factori, nedescoperiti inca, in tractul reproducator al gravidei care influenteaza selectia sexului bebelusului.
Teoriile cu privire la modul in care alimentele influenteaza sexul copilului sunt variate si se bat, adesea, cap in cap. Cert este faptul ca niciuna dintre ele nu a fost demonstrata stiintific pana acum. Potrivit specialistilor, cel mai important este ca gravidele sa adopte o dieta cat mai echilibrata in sarcina, plina de nutrienti esentiali pentru ele si fat si sa nu se bazeze in totalitate pe ideea ca daca mananca cereale in exces, vor face baiat sau ca daca nu mananca, vor da nastere unor fetite.
Crezi ca alimentatia are vreun rol in stabilirea sexului copilului? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!