Cum iti poti ajuta copilul sa vorbeasca engleza ca un nativ

| | Actualizat: 2024-09-26 12:06:26

Te-ai intrebat vreodata de ce multi copii se confrunta cu bariere lingvistice si nu pot comunica liber in engleza, in ciuda anilor de studiu din scoala? Multi parinti constientizeaza devreme nevoia unor lectii de engleza pentru copii. Si totusi, simpla memorare a vocabularului, cititul, scrisul si predarea elementelor gramaticale de baza nu vor fi intotdeauna suficiente.

Cea mai importanta este capacitatea de a comunica. Un copil ar trebui sa poata sa transmita sensul a ceea ce vrea sa spuna in engleza. Chiar daca face greseli, nu trebuie oprit din acest proces, intrucat invatarea din propriile erori este foarte eficienta. 

Insa cum poate fi ajutat juniorul sa vorbeasca asemenea unui nativ? Cheia este sa creezi un mediu in care copilul sa fie expus constant la limba engleza si sa invete intr-un mod natural si distractiv! Iata cateva moduri prin care iti poti ajuta copilul sa vorbeasca engleza ca un nativ:

Expune-l de mic la limba engleza

Specialistii sustin ca cei mici incep sa asimileze o limba straina intre 3 si 7 ani, cand creierul lor este in mod natural mai receptiv la limbaje noi. In aceasta etapa a vietii, cei mici nu doar ca pot invata o limba straina cu usurinta, ci o pot face cu o pronuntie aproape nativa. Insa poti expune copilul la engleza chiar si de la cateva luni, prin cantece, jucarii interactive sau desene animate educative in aceasta limba.

Vizionati desene animate in engleza

Desenele animate, filmele si emisiunile pentru copii pot fi un instrument excelent pentru dezvoltarea fluentei in limba engleza. Asa ca daca vremea nu e prea prietenoasa, folositi timpul pentru a viziona impreuna desene animate in engleza. Aceasta activitate nu este doar distractiva, ci si utila pentru familiarizarea cu pronuntia corecta.

Chiar daca la inceput copilul nu va intelege totul, va incepe sa recunoasca si sa imite anumite expresii si structuri gramaticale. Vei oberva ca va incepe rapid sa foloseasca in interactiunile zilnice noul vocabular si expresiile auzite.

Cititi impreuna cu voce tare

Cartile sunt un instrument excelent pentru a imbunatati fluenta si vocabularul copilului tau. Citirea cu voce tare a cartilor in engleza introduce micutul in sunetul propriei voci. Dupa ce se va auzi in timpul lecturarii, va fi mai dispus sa-si exprime gandurile si sa-ti faca ideile auzite.

Incepe cu carti simple, cu imagini, si creste treptat nivelul de dificultate pe masura ce copilul avanseaza.

Vorbeste-i in limba engleza si incurajeaza conversatiile libere

Un mod foarte eficient de a ajuta copilul sa vorbeasca limba engleza ca un nativ este sa integrezi aceasta limba in viata de zi cu zi. De exemplu, poti vorbi cu el in engleza acasa, in anumite momente ale zilei sau in contexte specifice.

Incurajeaza-ti copilul sa vorbeasca in engleza cat mai des, fara sa il certi cand greseste. Este important sa creezi un mediu sigur si placut in care copilul sa se simta confortabil sa isi exprime ideile si gandurile in limba engleza, chiar daca nu este perfect de la inceput.

Calatoriti in strainatate

Calatoriile peste hotare, unde discutiile au loc in principal in limba engleza, permit exersarea abilitatilor lingvistice. Copilul are sansa de a comanda mancare in engleza, de a cumpara suveniruri sau de a interactiona cu noii prieteni pe terenul de joaca. Astfel de excursii il vor ajuta sa castige incredere, sa-si depaseasca limitele si sa fie motivat in aprofundarea studiului.

Inscrie-l la cursuri de limba engleza cu profesori nativi

O modalitate excelenta de a motiva un copil sa vorbeasca engleza este inscrierea la cursuri cu vorbitori nativi. Un profesor nativ poate fi o resursa valoroasa pentru copilul tau. Acesta are ocazia sa observe si sa imite subtilitatile culturale si lingvistice, lucru esential pentru a atinge un nivel de fluenta nativ.

Multi profesori nativi folosesc metode interactive, precum jocurile de rol sau conversatiile libere, pentru a-i ajuta pe copii sa isi dezvolte abilitatile lingvistice intr-un mod relaxat si natural. De exemplu, la scoala online de engleza pentru copii Novakid, invatarea are loc intr-o maniera jucausa, iar elevul comunica natural cu profesorul, fie el nativ sau bilingv. Ba mai mult, studiul online elimina nevoia deplasarilor fizice: toate sesiunile se desfasoara la distanta, necesitand doar un computer cu acces la internet.

Cum se preda engleza la Novakid?

Spre deosebire de scolile obisnuite, in care elevii parcurg lectiile din manuale, memoreaza elementele de vocabular si nu dezvolta abilitati conversationale, Novakid ofera cursuri individuale cu vorbitori bilingvi sau nativi - metoda recunoscuta la nivel international ca fiind cea mai buna pentru asimilarea limbilor straine. Sesiunile se desfasoara exclusiv in limba engleza, profesorii fiind in imposibilitatea de a folosi limba materna a copilului. Diapozitivele interactive, benzile desenate, gesturile si jocurile faciliteaza comunicarea. Drept urmare, dupa doar cateva lectii, juniorul va intelege si va raspunde la intrebarile profesorului. 

In plus, formatul online ajuta copilul si parintii sa nu piarda timpul in deplasari fizice. Cel mic invata in conditii confortabile, fara distrageri. Lectia este captivanta si dureaza 25 de minute, permitand o mai buna concentrare si retinere a materialului. Novakid este aliniat cu nivelurile A1 si A2 ale standardului european CEFR, un avantaj incontestabil fiind faptul ca programul este conceput de educatori si metodologi cu experienta, tinand cont de etapele de dezvoltare ale copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani. 

Profita de toate aceste avantaje si rezerva in mod gratuit o lectie de engleza pentru copii la Novakid!

Citeste si despre