Corpul uman cuprinde peste 200 de tipuri de celule mature, fiecare avand o functie specifica si distincta. Fie ca este o celula a inimii care bate ritmic sau o globula rosie care transporta oxigenul, fiecare celula este specializata, are un scop.
Celulele stem se deosebesc de celulele noastre mature prin faptul ca pe langa uimitoarea capacitate de a se multiplica, au si capacitatea de a crea noi tesuturi atunci cand se divid si se dezvolta. Practic, asa se formeaza toate celulele functionale din organism. Descoperirea celulelor stem a fost una din cele mai mari realizari ale medicinei moderne.
Avand aceasta capacitate, celulele stem joaca un rol esential in timpul dezvoltarii embrionului si a fatului.
Celulele stem provenite din sangele cordonului ombilical sunt unice!
Celulele stem provenite din sangele cordonului ombilical au cateva avantaje aditionale importante care sunt pierdute sau reduse la celulele stem adulte:
• sunt "tinere": avand maxim 9 luni, nu au fost afectate atat de mult de procesul de imbatranire; frecvent se divid mai repede si sunt mai viabile comparativ cu celulele stem adulte.
• sunt mai "proaspete" : fiind protejate de corpul mamei impotriva celor mai multi virusi si agenti infectiosi care circula liber in mediul exterior, e mai putin probabil sa fie contaminate sau afectate de boli.
• sunt mai "naive": este mai putin probabil sa provoace complicatii in tratamente alogenice decat celulele stem adulte.
Nasterea: o sansa unica in viata
Sangele cordonului ombilical este recoltat in momentul taierii cordonului ombilical dintre mama si copil. Recoltarea este un procedeu usor, rapid (cateva minute) si complet inofensiv pentru mama si copil. Nu afecteaza secventele naturale ale nasterii si, spre deosebire de recoltarea de celule stem adulte, nu necesita un procedeu invaziv.
Dupa nastere, pe masura ce crestem, grupurile ce celule stem care existau candva in sangele cordonului ombilical incep sa se schimbe. De aceea, momentul nasterii este o oportunitate unica in viata pentru a preleva sangele din cordonul omibilical din care se separa aceste celule unice. Crioprezervarea permite stocarea lor pentru utilizari viitoare.
Cryo-Save detine un laborator central in Brussels, Belgia si un partener in Germania. Mostrele sunt transportate catre aceste laboratoare si minutios procesate. Beneficiaza de sistemul GMP in Germania.
Cel mai mare avantaj al stocarii celulelor stem la Cryo-Save consta in crio-prezervarea acestora in doua unitati de stocare, ceea ce ofera atat posibilitatea utilizarii in doua transe, cat si o mai mare siguranta.
Telefon: 021.310.72.89
27 noiembrie 2009