Cum sa ai sani frumosi dupa nastere

| | Actualizat: 2013-01-11 01:06:04

Sanii sunt partile corpului care sufera cele mai multe transformari in sarcina, dar mai ales dupa nastere. Atunci cand esti graviduta, pieptul tau incepe sa se mareasca si sa capete volum, dar imediat dupa ce il aduci pe bebelusul tau pe lume, incep sa sufere modificari si din cauza alaptatului. Iata cateva secrete care te ajuta sa iti pastrezi sanii frumosi si dupa ce incetezi sa iti alaptezi copilul si corpul revine la normal.

Foto: dailyhealtharticles.com

Nu renunta la sutien!

Sutienul este indispensabil in sarcina si dupa nastere. Alegerea sutienului potrivit, atat ca marime, cat si ca textura, te ajuta sa iti pastrezi sanii frumosi si sa eviti lasarea lor.

Este important sa porti sutien dupa ce nasti, in special atunci cand faci miscare fizica, deoarece miscarile bruste si rapide favorizeaza lasarea lor.

Alege pozitii de alaptat adecvate

Exista pozitii de alaptat care ajuta la mentinerea frumusetii sanilor. Acestea pot fi adoptate doar atunci cand bebelusul este mai maricel.

Tinerea in brate, in pozitie verticala, a sugarului sau langa tine, in pat, nu este cea mai grozava pozitie pentru sani. Insa atunci cand este mai maricel, poti incerca sa il alaptezi tinandu-l pe burtica ta, in timp ce tu stai pe spate sau pe o suprafata ceva mai inclinata, astfel incat sa stai cu capul ceva mai jos decat restul corpului. In acest fel, pozitia sanilor in timpul alaptatului va fi una naturala, iar sanii nu vor fi "trasi" si pielea nu se va intinde de la suptul bebelusului.

Pune-l sa suga constant la ambii sani

Chiar daca bebelusul tau are o preferinta pentru unul dintre sanii tai, este foarte important sa il obisnuiesti sa suga, in mod egal, la ambii sani, in cadrul aceleiasi sesiuni de alaptat.

In caz contrar, va aparea, in timp, o asimetrie usoara a sanilor, care va fi destul de inestetica. Este mult mai vizibila decat diferenta fiziologica cu care se naste orice femeie.

Foloseste pompa de muls doar la nevoie

Pompa de muls este unul dintre "dusmanii" frumusetii sanilor tai in timpul alaptatului, dar poate fi necesara pentru hranirea bebelusului, in cazul in care ai o lactatie sau o cerere scazuta din partea celui mic.

Foloseste-o doar daca esti cu adevarat nevoita, deoarece utilizarea ei constanta contribuie la efectul de lasare a sanilor, un lucru pe care vrei sa il eviti cu tot dinadinsul. In plus, si pielea sanilor se intinde si capata un aspect neplacut, cu greu putand fi reparata ulterior.

Fa exercitii pentru a mentine fermitatea sanilor

Sportul ramane unul dintre cele mai importante mijloace prin care poti avea un corp frumos, din cap pana in picioare.

Si sanii tai au de beneficiat, daca ai grija sa optezi pentru exercitii care stimuleaza si lucreaza muschii pectorali, pozitionati sub sani. Muschii pectorali sunt cei care sustin greutatea sanilor, iar cu cat sunt mai lucrati si mai tonifiati, cu atat pieptul tau va fi mai ferm.

Fa dusuri alternand jeturile de apa calda cu rece

Pentru a-ti mentine fermitatea sanilor si a evita lasarea lor, specialistii recomanda alternarea jeturilor de apa calda cu rece in timpul dusurilor zilnice, timp de cateva secunde pe fiecare san.

Foloseste dupa fiecare dus o crema hidratanta pentru piele, pentru a evita uscarea si aparitia vergeturilor.

Tu cum ai grija de sanii tai dupa nastere? Ce trucuri folosesti? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Citeste si despre