Maternitatea MedLife Eva din Brasov introduce Departament de Consiliere in Alaptare

| | Actualizat: 2012-11-04 17:36:22

Maternitatea MedLife Eva din Brasov introduce noi servicii medicale prin infiintarea Departamentului de Consiliere in Alaptare. O echipa de specialisti coordonata de Mihaela Drilea, consilier in alaptare acreditat IBLCE (Comitetul International al Examinatorilor Consultantilor de Lactatie) va fi la dispozitia mamicilor pentru prevenirea si rezolvarea problemelor legate de alaptare.

In cadrul noului departament se vor efectua consultatii si se va face initierea femeilor aflate in perioada pre si post natala, in tehnici corecte de alaptare. Specialistii vor ajuta mamele sa initieze si sa stabilizeze lactatia si sa o mentina apoi pe termen lung. Ca perspectiva, se doreste extinderea departamentului prin introducerea de servicii de consultanta la domiciliu.

Pe langa informatiile teoretice, consultantii in alaptare vin in intampinarea nevoilor mamelor prin sprijin practic in rezolvarea unor situatii dificile cum ar fi: blocarea canalelor, angorjarea fiziologica a sanilor (denumita popular si "furia laptelui"), corectarea atasarii defectuoase a bebelusului la san, prevenirea si tratarea fisurilor mamare ce pot aparea in alaptare, prevenirea si tratarea mastitei, identificarea personalizata a modalitatilor de crestere a secretiei de lapte.

 

"Rolul consultantului in alaptare este determinant pentru ca mama si bebelusul sa aiba un start bun in alimentatia naturala si sa se bucure amandoi de beneficiile fizice si emotionale ale acestui proces. De asemenea,  noi oferim si suport psihologic pentru a creste increderea mamicilor care, frecvent dupa nastere, se pot confrunta cu senzatia ca nu sunt capabile sa alapteze, ca laptele lor nu este suficient cantitativ sau calitativ pentru bebelusul lor", a declarat Mihaela Drilea, coordonatoarea Departamentului de Consiliere in Alaptare MedLife Eva, consultant acreditat IBLCE.

Laptele de mama este principala sursa de hrana pentru sugar si unica din punct de vedere nutritiv si calitativ. Acesta asigura copilului un sistem imunitar solid si o dezvoltare optima.

Statisticile arata ca 98% dintre femei pot alapta pe termen lung daca au informatii corecte si daca sunt sprijinite de familie, comunitate si personalul medical. Conform unui studiu realizat in 2011 de UNICEF, in Romania sunt alaptati doar 12,6% dintre copii.

Citeste si despre