Cum iti cresti sansele sa nasti natural?

| | Actualizat: 2012-12-17 08:08:42

Nasterea naturala sau vaginala este o provocare pentru gravide, dar cele mai multe dintre ele nu se sperie asa usor si ar face orice sa treaca prin aceasta experienta unica. Exista mai multe metode prin care sa reduci considerabil durerile si disconfortul din timpul ei fara a apela la medicatie specifica si sa iti maximizezi astfel sansele de a naste natural. Una dintre cele mai bune este aceea prin care sa incerci sa eviti inducerea travaliului.

Evita inducerea sau declansarea travaliului!

Nu numai ca durerile incep mai devreme in travaliul indus, dar specialistii sustin ca sunt mai puternice si intense decat la o gravida care intra in travaliu in mod natural. Inducerea travaliului restrictioneaza mobilitatea si iti restrictioneaza accesul la folosirea unor metode non-medicamentoase de ameliorare a durerilor.

Ramai acasa in prima parte a travaliului!

Daca vrei sa eviti medicatia specifica in travaliu si iti doresti o nastere 100% naturala atunci este indicat sa stai prima parte a travaliului acasa si sa nu mergi imediat la spital. Acest lucru le permite viitoarelor mamici cateva libertati particulare, ca acelea de a manca si de a bea sau de a se misca in voie si de a practica cateva tehnici de diminuare a durerilor contractiilor.

Apeleaza la o doula sau moasa emotionala!

O doula te poate ajuta sa treci mai usor prin nastere fara a avea nevoie de anestezii sau alte medicatii care te-ar impiedica sa treci cu toata fiinta prin experienta dorita. Sprijinul si suportul continuu al unei astfel de moase emotionale si-a dovedit eficienta in nenumarate randuri, prin reducerea folosirii anesteziei epidurale sau a altei medicatii pentru ameliorarea durerilor si a altor interventii.

Invata si pune-te la curent cu tehnici de relaxare in timpul travaliului si nasterii!

Exercitiile de respiratie, masajul, cursurile prenatale si alte tehnici pe care le adopti in timpul sarcinii sau cu care te pui la curent te pot ajuta sa nasti natural cu mai multa usurinta. Ele au rolul de a te ajuta sa iti controlezi mai bine respiratia si reactiile si de a diminua astfel durerile. In acest fel te vei bucura in totalitate de ceea ce inseamna si presupune o nastere naturala!

Ia in considerare ideea de a naste in alta locatie decat in spital!

Desi spitalul este cea mai sigura si uzuala locatie pentru a da nastere bebelusului, specialistii sustin ca si nasterea acasa sau in centre specializate sunt la fel de sigure.

Ia in considerare nasterea subacvatica!

Ai mai multe sanse sa traiesti aceasta experienta fara a fi traumattizanta si sa te bucuri de ea daca alegi de exemplu, nasterea sub apa. Nici durerile nu sunt resimtite la fel de intens si nici nu necesiti medicatie sau tehnici foarte multe care sa-ti distraga atentia de la cea mai minunata experienta din viata unei femei!


Citeste si despre