Pozitia din timpul nasterii reduce durerile

| | Actualizat: 2016-08-11 17:05:23

Pozitia din timpul nasterii poate fi un remediu perfect impotriva durerilor chinuitoare care te incearca in astfel de momente. De cand incepe travaliul vei simti permanent nevoia sa te misti si sa incerci diverse pozitii pentru a atenua durerile provocate de contractii.,Alege-le pe cele mai confortabile si sigure dintre ele!

Schimbarea pozitiei in timpul travaliului, o solutie pentru ameliorarea durerilor

Poate ai crede ca pozitia in care stai intinsa in pat este mai comoda, insa specialistii sustin ca statul in picioare este mai eficient din punct de vedere al ameliorarii durerilor.

Plimbatul de colo pana colo are un efect calmant in timpul travaliului.

Te va ajuta sa controlezi contractiile mai usor si sa diminuezi durerile. Cere ajutorul asistentei sau al partenerului pentru a te ajuta sa iti schimbi mereu pozitia si sa mergi mai usor.

Nu uita sa balansezi coapsele (si trunchiul) intr-o parte si intr-alta cat de mult poti sau sa incerci sa le misti in cerc (mai ales in timpul contractiilor pentru a ajuta bebelusul sa se pozitioneze corect pentru trecerea prin pelvis si pentru a te simti astfel mai confortabil. Daca simti ca te face sa te simti mai bine, atunci roaga partenerul sau moasa sa iti faca si un masaj la spate intre timp.

Daca totusi nu poti face fata plimbatului si obosesti, iar patul ramane singura alternativa, atunci fa-ti o pozitie confortabila folosind perne din plin si stai pe o parte. Din pacate, in pozitie orizontala contractiile sunt si mai dureroase.

Pozitii fixe care ajuta la diminuarea durerii in timpul travaliului si nasterii

Cercetatorii spun ca femeile care stau sprijinite in maini si genunchi in timpul nasterii isi pot reduce astfel durerile. Medicii recomanda adesea aceasta pozitie avand credinta ca duce la o nastere mai putin dureroasa – incurajandu-l pe copil sa se mute in cea mai buna pozitie – si mai rapida. Cea mai buna pozitie pentru copil in timpul nasterii este cu capul in jos si ceafa inainte. Cand ceafa copilului este orientata spre spatele mamei sau este situata pe o parte, nasterea poate fi mai lunga si mai dureroasa. Se pare ca femeile care stau in maini si genunchi in timpul nasterii se simt mai bine. Cercetatorii spun ca folosirea acestei pozitii in timpul nasterii a fost asociata cu o reducere semnificativa a durerii de spate.

Daca nu te simti confortabil in aceasta pozitie, nu o adopta si renunta la ea.


Alte pozitii utile pe care le mai poti incerca:

  • sprijinirea de spatarul unui scaun;

  • ingenuncherea pe o perna mare si moale si aplecarea in fata sprijinindu-te de un scaun;

  • pozitia "calare" pe un scaun, sprijinindu-te si odihnindu-te pe o perna pozitionata pe spatarul unui scaun;

  • ingenuncherea pe un singur picior in timp ce il tii pe celalalt intins;

  • sprijinirea pe mingii mari pentru exercitii etc.

 

 

Citeste si despre