Cum iti educi copilul pentru a avea succes

| | Actualizat: 2018-12-11 17:27:25

Te-ai intrebat vreodata ce fac parintii care au copii extrem de inteligenti? Iata cum trebuie sa procedezi pentru a stimula inteligenta copiilor tai.

1. Muzica. Cercetarile stiintifice arata ca, pur si simplu, orele de muzica fac copiii mai inteligenti. Comparativ cu altii, cei care fac muzica au inregistrat cresteri sporite ale IQ-ului. De fapt, formarea muzicala ajuta pe toată lumea. Copii si adulti.

2. Faptul ca sportivii sunt nebuni este un mit. A fi in stare buna fizica creste capacitatea de a invata. Dupa exercitii fizice, oamenii asimileaza lucrurile noi cu o viteza cu 20% mai mare decat inainte. Trei luni de exercitii maresc fluxul de sange catre creier, centrat pe memorie si invatare cu 30%.

3. Nu-i citi copilului. Trebuie sa citesti cu el. Cercetarile sugereaza ca nu este convenabil sa permiti copilului sa vizioneze pur si simplu imaginile in timp ce adultul citeste. De asemenea, trebuie sa pronunti cuvintele cu atentie, deoarece ii ajuta sa isi construiasca abilitatile de citire. Lecturarea cartilor este un mijloc eficient de promovare a capacitatii de alfabetizare timpurie, inclusiv pentru copiii defavorizati.

4. Lipsa somnului face copiii prosti. Pentru fiecare ora de somn care se pierde, creierul unui copil din clasa a sasea devine cel al unui copil de clasa a patra. Cu alte cuvinte, o pierdere de o ora de somn este echivalenta cu pierderea a doi ani de maturizare si dezvoltare cognitiva. Astfel, exista o corelare intre notele obtinute si valoarea medie a somnului.

5. IQ-ul nu valoreaza prea mult fara auto-disciplina. De fapt, auto-disciplina este mai buna decat IQ-ul in a prezice ce va avea succes in viata. Potrivit unei carti a lui Charles Duhigg, numita "Puterea obiceiurilor", "zeci de studii arata ca puterea este cel mai important obicei pentru succesul individual." Elevii care pastreaza un nivel inalt al vointei au mai multe sanse sa obtina note mai bune si sa fie admisi in scoli mai selecte.

6. Invatarea este un proces activ, nu pasiv. Pentru fiecare ora a zilei pe care copiii si-o petrec vizionand anumite DVD-uri si videoclipuri, acestia inteleg intre sase si opt cuvinte mai putin, in medie. Creierul a evoluat invatand prin a face lucruri, nu auzind despre ele.

Acesta este unul dintre motivele pentru care este mult mai bine sa "cheltui" in jur de doua treimi din timpul tau pentru testare, in loc sa retii.

7. Produse alimentare. Ar fi mai bine daca copiii ar manca tot timpul sanatos. Cercetarile arata ca consumul de alimente face diferenta. Desigur, exista intotdeauna exceptii. Niciun copil nu mananca tot timpul sanatos. Dar ironia este ca acestia consuma, adesea, alimente "rele" la momentul nepotrivit. Cercetarile arata ca zaharul si cofeina pot fi stimulenti ai creierului.

8. Copii fericiti = copii de succes. Ecuatia arata ca micutii mai fericiti au mai multe sanse sa devina adulti de succes si realizati. Fericirea este un avantaj extraordinar intr-o lume care pune accentul pe performanta.

In medie, oamenii fericiti sunt mai de succes decat cei nefericiti la locul de munca si lipsiti de iubire. Ei obtin performante mult mai bune, locuri de munca mai prestigioase si salarii mai mari. In plus, este mult mai probabil sa se casatoreasca si, odata casatoriti, sa fie mult mai multumiti. Si care este primul pas pentru a creste copii mai fericiti? Sa fii parinte fericit.

9. Crede in el! Crezand ca micutul tau este mai destept decat media, face diferenta.

Trebuie, insa, clarificat faptul ca inteligenta nu este totul: fara etica si empatie oamenii inteligenti pot fi infricosatori.

Citeste si despre