Obiceiul banal care ii ajuta pe copii sa obtina note mai bune la scoala. Ce ar trebui sa faca toti parintii

| | Actualizat: 2022-08-14 15:10:08

Să fii părinte în această epocă poate fi o provocare. Să încerci să jonglezi cu munca, bunăstarea personală, să fii un partener bun și să fii un părinte disponibil nu este niciodată ușor. Să găsești timp pentru a te pune la curent cu ce se întâmplă cu copiii poate deveni dificil pe măsură ce trec anii.

Cu cât copiii cresc mai mult, cu atât mai multă independență își doresc. Și, înainte să vă dați seama, nu mai știți prea multe despre viața lor. Majoritatea familiilor se asigură că iau cel puțin o masă împreună în fiecare zi pentru a combate această diferență. Dar, în ultima vreme, chiar și această practică simplă a fost greu de menținut. Acest mic ritual merită cu siguranță o revenire. Mâncatul împreună are mai multe beneficii pentru copiii dvs. și este o modalitate excelentă de a vă reuni ca familie.

Iată 5 motive pentru care mâncatul împreună este bun pentru familie:

1. Facilitează comunicarea

Este ușor pentru copii să se simtă deconectați de părinții lor pe măsură ce cresc și interacționează cu medii diverse. 

Majoritatea copiilor se simt izolați atunci când nu pot avea în mod regulat conversații semnificative cu părinții lor. A avea mese în familie este o soluție excelentă pentru această problema. Un mediu confortabil și relaxat le va permite copiilor să vorbească deschis despre sentimentele și gândurile lor. Și făcând acest lucru în timpul unei mese, în timp ce toată lumea merge în jurul mesei, se simt ca acasă. Mâncatul împreună facilitează o mai bună comunicare între părinți, mai puțin toată stânjeneala și stresul.

2. Promovează bunele maniere

Așa este, copiii dvs. învață mult mai mult decât bunele maniere la masă în jurul mesei. Copiii tind să imite comportamentul părinților lor atunci când îi observă, iar ora mesei nu este diferită. Ei preiau în mod constant cum să interacționeze cu oamenii în această situație socială specifică, ce este adecvat și ce este considerat a fi maniere proaste.

Părinții se pot folosi de acest lucru arătându-le copiilor lor cum să se comporte și să fie politicoși în timp ce iau masa. Exprimarea recunoștinței față de persoana care a gătit masa și oferirea de a curăța și de a spăla vasele îi va ajuta să înțeleagă conceptul de reciprocitate. Destul de curând, cei mici vor dori să se alăture și ei și să ajute. Continuați să luați masa, deoarece abilitățile sociale și de comunicare de bază sunt învățate în timp ce luați masa împreună.

3. Note mai bune la școală

Studiile demonstrează că copiii care mănâncă singuri obțin note mai mici decât cei care mănâncă împreună cu părinții. Acest lucru se datorează faptului că luarea mesei cu părinții în preajmă asigură faptul că copiii mănâncă tot ce au în farfurie.

În plus, dacă vă faceți timp să luați o masă completă, nutritivă, care să aibă toate vitaminele și principalele grupe de alimente necesare pentru sănătatea copilului dumneavoastră, vă veți asigura că acesta este plin de energie și concentrat la școală.

În plus, discutarea problemelor lor școlare în timp ce consumă aceste mese îi va ajuta să găsească modalități eficiente de a gestiona factorii de stres care le afectează nivelul de concentrare. În cele din urmă, mâncând împreună, vă asigurați că copiii dvs. își petrec timpul cu lucrurile care contează cu adevărat.

4. Îmbunătățirea stimei de sine

Crearea unui spațiu sigur și a unui sentiment de apartenență va face minuni pentru copiii dumneavoastră. Permiteți-le copiilor să găsească acest spațiu atunci când mănâncă cu dvs.

Copiii se înveselesc și sunt mai entuziasmați atunci când părinții lor le pun întrebări și par cu adevărat interesați de viața lor.

În plus, concentrarea pe mâncare și conversație le va stimula implicarea și interacțiunile sociale, sporindu-le în timp stima de sine. Copiii, în special adolescenții, au nevoie să relaționeze cu oamenii din jurul lor pentru a nu se simți deprimați sau izolați. 

Citeste si despre