Cum sa te conectezi cu adolescentul tau folosind tehnologia

| | Actualizat: 2023-04-01 23:20:42

Indiferent ce parere avem in calitate de parinti, tehnologia este aici pentru a ramane. Putem alege sa ne luptam cu ea, sa ne temem de ea sau sa ne aplecam si sa profitam de oportunitatile deosebite pe care ni le poate oferi pentru a creste increderea si legatura cu adolescentii nostri. Iata cinci optiuni usoare de luat in considerare.

1. Mesajele traditionale

Nu ar trebui sa ne surprinda cat de mult ar putea fi dispusi copiii nostri sa se deschida fata de noi prin intermediul mesajelor text. La bine sau la rau, majoritatea adultilor au experimentat probabil modul in care tastarea pe o tastatura invoca mai mult curaj in noi decat procesarea verbala a emotiilor noastre. Adevarul este ca o conversatie de tip text pare adesea un spatiu mai sigur. Desi sunt momente in care mi-as dori sa ma pot uita in ochii ei sau sa o tin de mana in timp ce isi impartaseste initial luptele, sunt dispus sa vad cum schimbul de cateva texte poate fi o mare poarta de acces catre inima copilului.

2. Social Media

La fel ca multi altii, pandemia a adus cu ea multe surprize in familia multor oameni. Una dintre cele mai mari este fascinatia brusca a familiei pentru Tik Tok si postarea de videoclipuri de dans si muzica. Gaseste o platforma care va place amandurora si folositi-o pentru a va conecta in legatura cu o pasiune comuna. Fie ca este vorba de a invata dansuri prostesti pe TikTok, de a va trimite unul altuia reels-uri sau retete amuzante pe Instagram sau de a concepe impreuna planse creative pe Pinterest, social media poate fi o modalitate distractiva si pozitiva de a te conecta la inima copilului tau. De asemenea, copiii adora oportunitatea de a ne invata ceva nou - asa ca fii deschis, pune intrebari si pastreaza obiectivul final in minte.

3. Biblioteci partajate (muzica, carti, podcasturi)

Progresele tehnologiei moderne au facut incredibil de simpla conectarea pe baza unor interese comune cu copilul tau - mai ales odata cu dezvoltarea aplicatiilor media bazate pe cloud, precum Spotify, Kindle si Audible. Daca ai gusturi similare in materie de muzica sau esti deschis sa inveti mai multe despre genurile preferate ale celuilalt, ia in considerare construirea unei liste de redare muzicale personalizate la care amandoi adaugati melodii si discutati despre gandurile voastre.

4. Mesaje video si audio

Desi se pare ca tastatura este acum calea numarul unu pentru conectare, acordarea unei atentii deosebite tonului in mesaje este un factor cheie pentru o comunicare online sanatoasa.  Daca ai trimis vreodata mesaje text cu un adolescent in 2022, probabil ca esti constient de cat de multe se pot pierde in traducere. Cu toate acestea, mesajele video si audio ofera o citire mult mai precisa nu numai a mesajului, ci si a dispozitiei si motivatiei copilului tau.

5. Jocuri de noroc online

Aplicatiile mobile de jocuri, care detin acum cel mai mare segment de piata, ofera acum versiuni ale jocurilor de societate cu care am crescut, cum ar fi Monopoly, Clue si Mario Kart, pe care le poti juca in miscare. Este uimitor cat de aproape te poti simti de copilul tau doar jucand un simplu joc prin iMessage. Acorda-i timp si vezi daca devine ceva ce incepe sa astepte cu nerabdare - desi s-ar putea sa nu recunoasca niciodata.

FOTO: freepik.com

Citeste si despre