Cum sa-ti inveti copilul sa nu mai fie atat de nerabdator

| | Actualizat: 2018-12-18 15:30:59

Copiii sunt nerabdatori prin firea lor. Asadar atunci cand micutul tau te intrerupe, in timp ce vorbesti cu un alt adult, nu inseamna ca este impertinent. Inseamna pur si simplu ca este un copil si ca nu stie inca ce este rabdarea si cum sa fie mai rabdator.

Este firesc pentru copii sa se comporte asa, dar tu, ca parinte, trebuie sa stii cum sa abordezi aceasta nerabdare a copilului tau si sa-l inveti sa aiba un comportament adecvat, astfel incat sa nu devina un copil nerabdator, un adolescent impertinent si un adult nepoliticos.

Rabdarea este un comportament care trebuie invatat

Daca iti doresti ca micutul tau sa nu mai fie atat de nerabdator, ar trebui sa stii ca nerabdarea este innascuta, iar rabdarea este un comportament invatat.

Daca doresti sa-ti inveti copilul sa fie mai rabdator, va trebui sa ai rabdare si sa aloci suficient timp pentru educarea lui. Si nu uita sa-ti lasi deoparte telefonul mobil atunci cand esti cu copilul tau pentru ca el are nevoie de atentie si are nevoie ca tu sa-l educi in mod corespunzator.

Cand apar situatii in care ai tendinta sa fii nerabdator, suparat sau nervos, trebuie sa respiri adanc si sa te gandesti cum ti-ar placea ca fiul tau sa infrunte aceeasi situatie. Ai vrea ca atunci cand va deveni adult, copilul tau sa fie frustrat si sa tipe pentru ca este blocat in trafic, cand el trebuie sa ajunga la timp la serviciu?

Daca doresti sa cresti copii rabdatori, primul lucru pe care trebuie sa-l faci, si cel mai important, este sa ai si tu rabdare.

3 sfaturi pentru a invata un copil sa nu mai fie atat de nerabdator

De asemenea va trebui sa urmezi si alte sfaturi pentru a-ti putea invata copilul sa nu mai fie atat de nerabdator si sa inteleaga, pe masura ce creste, importanta rabdarii.

1. Limiteaza folosirea tehnologiilor. Fie ca este vorba de televizor, smartphone, tableta sau calculator – tehnologiile sunt un progres in societatea noastra, dar, de asemenea, reprezinta ceva care ne face sa fim nerabdatori in fata vietii.

Pentru ca suntem mereu conectati la Internet, atunci cand nu mai suntem devenim nerabdatori. De asemenea, atunci cand copiii folosesc prea multe tehnologii noi, acest lucru le poate afecta comportamentul si performanta academica.

2. Nu executa imediat nevoile copilului tau. Asteptarea este pozitiva pentru copii, deoarece le cultiva constiinta. Si sunt momente cand copiii pot astepta.

3. Nu tipa ca sa vorbesti. Tipatul este un act de nerabdare si, de asemenea, comunica disconfort si frustrare. In loc sa tipi acasa, incearca sa descoperi care sunt nevoile tale pentru a putea vorbi bland si ferm.

In loc sa tipi la fiul tau spunand ceva de genul, „Taci! Vorbesc la telefon“, poti spune ceva de genul, „mama vorbeste la telefon acum, cand termin vorbesc cu tine“. Copiii sunt ca niste bureti in procesul de invatare si vor intelege ca este mai bine sa fii rezonabil, decat nerabdator.

Este simplu, daca tu iti schimbi comportamentul, copilul tau se va schimba si el.

Citeste si despre