Toata lumea imi spune cum trebuie sa-mi educ copilul. Ce fac

| | Actualizat: 2019-01-08 16:11:52

Activitatea educationala a parintilor este adesea influentata de opiniile celor din jur. Este necesar sa se faca diferenta intre acei oameni care vor sa-ti dea cele mai bune sfaturi si cei care vor sa puna doar intrebari.

Educatia copiilor reprezinta o sarcina fundamentala pentru parinti si, mai presus de toate, o mare provocare. Adevarul este ca exista multe pareri contradictorii in aceasta privinta si multi parinti se intreaba daca procedeaza corect, din cauza urmatoarei situatii: "Toata lumea mi-a spus cum sa-mi educ copilul, ce ar trebui sa fac?"

Ce ar trebui sa faci cand toata lumea iti spune cum ar trebui sa-ti educi copilul?

A fi parinte inseamna, in principal, sa oferi copilului dragoste si educatie, doi piloni fundamentali care il vor ajuta sa faca fata vietii. In acest context, oamenii tind sa se gandeasca constant la modul in care toata lumea isi educa si isi creste copilul fara sa stie circumstantele.

Familia, rudele apropiate sau indepartate, prietenii, soacrele, companiile care vand produse, revistele educationale ... Toti acesti factori de mediu dau directive privind educarea copiilor.

Confruntata cu aceasta situatie, trebuie sa stii ca exista multi oameni cu buna intentie si empatie si ca tot ce vor ei este sa ajute. Dar, nu au intotdeauna informatiile corecte. Exista si cazul prietenilor care cred ca stiu totul si au intotdeauna un raspuns la orice problema. Invata sa diferentiezi intentia, astfel incat sa nu te raneasca comentariile sau sa te supere.

Exista, de asemenea, prietenul tipic sau membru al familiei, cel care da cel mai rau sfat si care nu va recunoaste ca a gresit.

Unde esti educat?

Fii constient de locurile in care esti educat. Apoi, vei vedea cateva solutii care te vor ajuta sa intelegi educatia in fiecare spatiu si importanta acestuia.

Educatie acasa: pilonul de baza

Educatia predata acasa este, probabil, cea mai importanta deoarece functioneaza ca un pilon in educatia copiilor. Familia in sine este foarte importanta in dezvoltarea invatarii.

"O buna comunicare, in fiecare zi, este esentiala, parintii impartasesc tot cu copiii, stabilesc limite, ii insotesc si ii indruma in orice moment."

Cand vorbim despre educatia la domiciliu, este vorba despre stabilirea de rutine, programe in care copiii isi pot desfasura activitatile. In plus, este esential ca micutii sa aiba roluri si responsabilitati in cadrul caminului, deoarece le ofera motivatie si respect de sine si se simte inclus in familie.

Desigur, educatia la domiciliu presupune sa fie invatati sa pretuiasca lucrurile, sa aiba rabdare, sa cunoasca bunele maniere, sa stie cum sa imparta si sa se bucure de momentele cu familia, printre altele. Intotdeauna motiveaza-l sa-si dezvolte creativitatea si imaginatia.

Educatie la scoala: la fel de importanta ca cea de-acasa

Scoala este celalalt pilon fundamental in educatia copiilor. Este important ca parintii sa se implice si sa aleaga un loc de invatamant care sa respecte educatia acordata acasa, cu valori similare.

In consecinta, scoala va fi un loc de educat valori si vor coexista diferite tipuri de familii si realitati. Este vorba despre copiii care fac din scoala un loc de socializare si invatare, unde vor avea multe responsabilitati.

Educatie pe strada

Este foarte important sa-l inveti pe copil sa respecte restul persoanelor care fac parte din societate. Trebuie sa-l inveti sa respecte atat poporul, cat si locul si mediul in care traieste, sa dezvolte un comportament bun atunci cand se afla pe strada.

In concluzie, retine ca nimeni nu are reteta sau nu cunoaste totul despre educatie. Nu conteaza ce spun altii, cand stii ce valori doresti sa-i transmiti si cum sa faci asta. De asemenea, nu trebuie sa uiti ca fiecare transmite copilului ceea ce considera si il insoteste in fiecare proces de invatare, asa cum crede ca este corect.

Citeste si despre