Sa invatam prin joc | invata alfabetul cu ajutorul jocurilor

| | Actualizat: 2021-04-26 14:36:05

Inca din primele luni de viata, copilasii au nevoie de joaca. Este dovedit ca atat copiii, cat si adolescentii se dezvolta cel mai bine intr-un mediu care le ofera suficient timp pentru exploatare si pentru experimentare prin intermediul jocurilor.


Jocurile si jucariile au un rol foarte important in dezvoltarea sociala, emotionala, dar si fizica a celui mic. Mai mult decat atat, jocul este primul stadiu de invatare, caci in timpul jocului cel mic isi va folosi toate simturile, de la vaz si auz, pana la simtul tactil si chiar gust si miros. Ce este cel mai important de mentionat este faptul ca jocul este o modalitate voluntara de invatare, care presupune un efort minim, dar cu ajutorul caruia cel mic poate acumula o multime de cunostinte. De asemenea, jocul contribuie si la dezvoltarea abilitatilor celui mic. Iata in continuare care sunt beneficiile pe care le aduce jocul in viata piticilor nostri. De asemenea, mai pe final iti vom povesti despre BUBOO – ABC, un joc educativ produs de D-TOYS, care ii va ajuta pe cei mici sa invete mai usor si intr-un mod mai distractiv literele alfabetului.

 

Beneficiile jocului in viata piticilor nostri

  1. Jocul contribuie la dezvoltarea intelectuala

 Asa cum iti spuneam si putin mai devreme prin intermediul jocurilor si cu ajutorul jucariilor cel mic are posibilitatea de a explora si de a descoperi noi teritorii. Astfel, cu ajutorul unui joc pentru copii, putem starni curiozitatea celui mic si il putem indemna sa cunoasca, sa descopere si sa exploreze noi lucruri, bineinteles acumuland informatii importante din aceasta experienta. 

 

      2. Jocul contribuie la dezvoltarea sociala si emotionala

Emotia este o reactie afectiva cu diferite niveluri de intensitate. Gradul de constientizare a acesteia va creste odata cu modul in care cel mic reactioneaza la astfel de senzatii. Imaginatia este o alta abilitate pe care cel mic o va dezvolta in timpul jocurilor, spre exemplu: acesta isi imagineaza ce se intampla cu jucariile lui in diferite situatii – la magazin, la doctor, la cinema etc. De asemenea, tot prin intermediul jocului cel mic va invata sa socializeze cu ceilalti copii de varsta lui, cu adultii si chiar cu animalele de companie.

      3. Jocul contribuie la dezvoltarea limbajului

Probabil ai observat ca atunci cand se joaca singur sau cu colegii de la gradinita, scoala etc., cel mic tinde sa comunice mai mult.

      4. Jocul contribuie la dezvoltarea creativitatii

Creativitatea este o abilitate pe care o dobandim in timp, o abilitate care se poate contura mult mai usor atunci cand suntem provocati, dar si incurajati.

      5. Jocul contribuie la dezvoltarea fizica

Prin intermediul jocurilor, cel mic isi va dezvolta si abilitatile fizice, de la functia motorie bruta, la cea fina, de la perceptia vizuala la coordonarea mana – ochi, si chiar pana la simtul tactil si auditiv.

      6. Alte abilitati dobandite prin joc:

  • Puterea de concentrare;

  • Capacitatea de memorare;

  • Capacitatea de a anticipa si de a rezolva probleme;

  • Gandirea logica;

  • Competitivitatea;

  • Lucrul in echipa;

  • Dar si multe, multe alte.

 

Iti vorbeam putin mai devreme despre jocul Buboo – ABC, un joc educativ, cu ajutorul caruia cel mic poate invata literele alfabetului intr-un mod distractiv, dar si competitiv.

Cum poate fi un joc destinat invatarii alfabetului unul competitiv?

Ei bine, Buboo – ABC se poate juca de un singur jucator, dar la fel de bine poate fi jucat si de un numar mai mare de copilasi (1 – 6 jucatori), fiind astfel un joc de societate dinamic.

Regulamentul jocului include mai multe variante de joc potrivite atat pentru incepatori, cat si pentru jucatorii mai avansati. Prin urmare, Buboo – ABC este un joc potrivit pentru copilasii care abia au inceput invatarea alfabetului, cat si pentru cei care isi doresc sa exerseze si sa stapaneasca mult mai bine literele, dar si ordinea acestora.

Jocul contine: 56 jetoane de joc cu doua fete, 64 carti de joc cu doua fete si bufnita Buboo care are un mecanism special si interactiv de a distribui jetoanele de joc.

Jocul contribuie la dezvoltarea abilitatilor lingvistice, a dexteritatii, a agilitatii, a gandirii asociative, a competitivitatii si a puterii de concentrare. De asemenea, jocul stimuleaza memoria si puterea de invatare.

Jocul Buboo - Sa invatam Alfabetul este potrivit pentru grupele de varsta 3-9. Daca iti doresti acest joc il poti achizitiona de pe jucarie.ro.

De asemenea, tot la ei vei gasi o multime de alte jocuri: de familie, educative si stiintifice, distractive, amuzante etc. Astfel, poti opta fie pentru un joc de familie care sa stranga toata familia la masa si sa starneasca hohote de ras, dar si un joc educativ cu ajutorul caruia cel mic sa isi dezvolte abilitatile si cunostintele. De asemenea, puteti opta si pentru un joc romanesc.

Iata alte doua exemple de jocuri educative si stiintifice:

  1. Joc EduScience – Triops Aqua Parc

Acest joc ii provoaca pe cei mici sa amenajeze un parc acvatic pentru vietuitoarele din epoca dinozaurilor. Setul include un acvariu special care permite vizualizarea, dar si studierea vietuitoarelor, hrana, ouale crustaceelor Triops in stare de animatie suspendata, dar si un turn cu efect de marire. Pentru a observa cum aceste vietuitoare vor creste, cel mic va trebui sa adauge doar apa.

      2. Joc EduScience - Micul Inginer - 84 Piese

Cei mici sunt niste constructori innascui. Ei bine, prin intermediul acestui joc de constructie, copilasii pot asambla diferite structuri, pe care le pot pune in miscare cu ajutorul unui comutator. Pe langa distractia garantata, cei mici vor putea descoperi si modul in care sistemele mecanice functioneaza.

 

 

 

 

Citeste si despre