Traim intr-o lume in care retelele sociale au devenit foarte importante, ele influentandu-ne viata din ce in ce mai mult. Cum viata a devenit din ce in ce mai agitata si timpul pare ca este din ce in ce mai putin, iesirile in oras cu prietenii sau cu familia au fost inlocuite de postari si mesaje pe retelele sociale.
Pentru ca trebuie sa ne adaptam foarte repede la schimbarile care se petrec in jurul nostru, a aparut si o noua generatie de mame, si anume mamele milenare, care cunosc foarte bine spatiul virtual, sunt la current cu ultimele noutati in materie de crestere a pruncilor si ridica din spranceana la sfaturile invechite ale bunicilor.
Cine sunt mamele milenare?
Ele sunt cele care dau nastere si cresc noile generatii de copii, care se vor transforma in adulti responsabili, deschisi, cu personalitati puternice si o noua viziune asupra viitorului. Mamele milenare sunt femeile care s-au nascut intre anii 1978 si 1994. Potrivit statisticilor, in prezent aproximativ una din cinci mame este o mama milenara.
O astfel de mama este foarte bine pusa la punct cu toate noutatile care apar pe internet, este intotdeauna avida dupa informatii. De obicei, ele au mai multe conturi de socializare si petrec mai mult timp decat celelalte mame informandu-se de pe internet. Sunt femei cu studii superioare, sunt femei care isi vad si de cariera, dar care au grija sa isi creasca odraslele la timpul prezent, dupa regulile nou aparute, mame care „prind totul din zbor“.
Sunt mame carora le place sa tina legatura cu alte mamici pe diferite forumuri si pun multe intrebari, astfel incat sa fie sigure ca vor avea cea mai buna solutie atunci cand apare o problema in legatura cu copilul lor.
Aceste mame petrec, in medie, 17,4 ore pe saptamana pe retelele sociale, cu doua ore mai mult decat ar sta in fata televizoarelor si stau cu patru ore mai mult pe retelele de socializare decat celelalte mame spun statisticile. Sun intotdeauna deschise la nou si gata sa acumuleze, dar si sa raspandeasca informatii.
Sunt acele mame care nu au reticente in a posta poze cu copii pe Facebook ori pe Instagram, care povestesc cu umor ce nazdravanii au mai facut pruncii lor. Se mandresc cu copiii lor, pe care stiu sa ii puna tot timpul in valoare. Nu se tem nici sa impartaseasca din greutatile si responsabilitatile vietii de mama, chiar si de mama singura. Considera ca exemplul lor va putea fi urmat si de celelalte mamici, tocmai de aceea si povestesc experientele lor legate de micuti.
Au o perspectiva diferita asupra maternitatii
Mamele milenare vad maternitatea altfel decat cele de moda veche. Nu se tem sa fie mame singure, mai ales ca multe dintre ele sunt femei cu cariere importante, care nu au probleme financiare. 32% dintre mamele milenare sunt singure, nu au fost niciodata casatorite si nu locuiesc alaturi de un partener. Un procent de 33% dintre cele casatorite castiga mai mult decat partenerul lor.
Sunt dispuse sa plateasca peste 600 de lei pe luna unei persoane are sa le ajute cu treburile casnice, astfel incat sa aiba mai mult timp pentru ele. In ciuda vietii profund influentate de mediile virtuale, in sanul familie pretuiesc valorile traditionale si vor avea intotdeauna una dintre cele mai frumoase mese de Craciun.
Isi doresc tot ce este mai bun pentru copilul lor
O astfel de reprezentanta a erei Internetului pune pe primul loc copilul, isi doreste tot ceea ce este mai bun pentru el.
Sunt mame care nu se sfiesc sa dea sfaturi in grupul lor de prietene. O mama milenara este foarte bine informata despre noile produse care apar pe piata in legatura cu cresterea copilului, de la banalele scutece si jucarii, pana la device-uri si tot felul de aplicatii pentru smartphone-uri. Pentru ca majoritatea au un smartphone si sunt dependente de el.
Cu ajutorul retelelor sociale, ele imparatasesc opinii legate de cumparaturi (ca de exemplu de unde poti sa cumperi haine ieftine, frumoase si de buna calitate atat pentru ele, cat si pentru copil), despre alimente, device-uri, sfaturi despre vacante si calatorii. Statisticile spun ca noua din zece astfel de mamici raspandesc astfel de informatii utile. In ciuda faptului ca multe dintre mamaele milenare sunt tinere si ar putea avea tendinta de a cheltui mult, ele sunt cumpatate si fac economii, fiind cumpatate in ceea ce priveste cumparaturile.
Cu toate ca traiesc mai mult in lumea virtuala, ele sunt foarte bine ancorate in realitate si sunt la curent cu ultimele noutati, in domenii foarte variate, de la medicina clasica si cea traditionala, pana la ultimele inovatii in domeniul tehnologic.
Mama milenara este genul de mama care plateste facturile online, nu pierde timpul la ghisee, care prefera sa gateasca sanatos pentru copil si pentru familie, cautand in fiecare zi cate o reteta noua pe internet sau pe e-book, deoarece este o mama care lasa cartile clasice pentru cele in format electronic.
O mama milenara anunta pe retelele sociale evenimentele importante din viata ei, atat bucuriile cat si tristetile. Blogul este, de asemenea, o eticheta pentru multe dintre mamicile milenare, ele preferand sa impartaseasca pe blogul personal sfaturi despre cresterea copilului, dar si povesti de viata cu rol educativ. Printre postari si raspunsuri la comentarii, ele is fac timp sa mearga la coafor, sa gateasca, dar si sa fie eficiente la serviciu.
Nu considera ca odrasla lor nu are voie sa aiba acces la tehnologie, ba ii incurajeaza pe copii sa foloseasca un smatphone sau un laptop. Sunt de parere ca micutii trebuie sa tina pasul cu ceea ce se intampla, sa devina adulti cu o inteligenta sclipitoare.
Cand copilul mai creste, mama milenara este genul de mama prietena, care isi incurajeaza si isi sustine copilul.
O mama a acestei generatii este o mama care nu se teme sa posteze o poza pe Facebook alaturi de copila ei, purtand un outfit asemanator, alaturi de un comentariu haios. Este o femeie moderna, care este confidenta copilului ei.
Cand copilul greseste, prefera sa ii explice asta cu vorba buna, in niciun caz nu este adepta pedepselor si nu ridica tonul. Traieste pe principiul ca vorba dulce mult aduce si ca din greseli se invata.
Tu ce parere ai, te consideri o mama milenara ? Scrie-ne in sectiunea de comentarii de mai jos.