Atunci cand esti parinte, poti avea adesea momente cand iti vine sa urli din cauza frustrarilor acumulate. Iar un grup de mame chiar asta a facut: a organizat un eveniment in cadrul caruia participantele au urlat cat au putut de tare noaptea, pe un camp. Metoda ingenioasa de a scapa de energiile negative ii apartine unei terapeute, iar 20 de tinere mame s-au lasat pe mana acesteia si au participat la „noaptea tipetelor”.
Terapeuta Sarah Harmon a avut o idee originala de a le ajuta sa mearga mai departe pe femeile care se simteau depasite sau coplesite in viata de zi cu zi. Ea a adunat un grup de mame pe care le-a dus pe un camp si le-a incurajat sa isi exprime frustrarile tipand cat pot ele de tare. Apoi, participantele la experiment s-au imbratisat si au mers mai departe. Sarah a declarat ca evenimentul a fost vindecator si util pentru proaspetele mamici, care se confrunta cu o nivel urias de stres si de oboseala in viata de zi cu zi.
Evenimentul denumit simbolic „noaptea tipetelor” a avut loc in Boston, SUA, iar mamele care au luat parte la el au declarat ca a fost exact ce aveau nevoie pentru a scapa de frustrarile acumulate. Vestea despre eveniment a facut inconjurul internetului, dupa ce o localnica a povestit despre el pe Twitter.
„Daca va intrebati cum sunt lucrurile pentru parinti in acest moment, cineva din grupul mamei mele a invitat pe toata lumea la un eveniment organizat pe Facebook. Oamenii sunt invitati sa mearga pe un camp gol si sa tipe, iar multi au bifat ca participa”, a povestit femeia.
Dificultatile cu care se confrunta parintii, accentuate in pandemie
Sarah Harmon, terapeuta care a organizat totul, a explicat ca dificultatile proaspetilor parinti sunt accentuate in aceasta perioada, din cauza pandemiei, iar episoadele de depresie si burn-out sunt mult mai frecvente decat inainte. Iesirile, intalnirile, socializarea au devenit mai dificile in ultimii doi ani, din cauza situatiei epidemiologice, iar consecintele asupra starilor psihice si emotionale ale oamenilor in general si ale parintilor in special sunt cat se poate de serioase.
„Aud mereu mamele si pacientii vorbind despre luptele lor, totul culmineaza cu aceasta furie intensa, de care nu au cum sa scape”.
Terapeuta a explicat ca multi parinti isi interiorizeaza frustrarile si ajung intr-un punct in care simt ca nu mai fac fata, asa ca intentia ei a fost sa le dea glas, sa le ofere un mediu in care sa se exprime si sa ii incurajeze sa exteriorizeze toate energiile negative acumulate. O mama care a participat la eveniment a spus ca strigatul in noapte a ajutat-o enorm, iar faptul ca au fost si alte persoane acolo a ajutat-o sa nu se simta singura si sa simta ca apartine unui grup: „Am simtit ca este mai putin gol si ca suntem o comunitate. Simt ca pur si simplu ne-am uitat pe noi in contextul actual... este atat de frustrant cu atat maim ult cu cat nu se intrevede sfarsitul acestei perioare”, a povestit Jessica Buckley.
FOTO: Freepik.com