Bronsita astmatiforma

| | Actualizat: 2011-10-26 11:46:11
Intrebare:

- Fetita mea in varsta de sase ani a facut bronsita asmatica la varsta de 3 ani si nu am mai scapat nici acum de aceea tuse urata care nu se termina nici cu antibiotic mai devreme de 3-4 zile(in cazurile fericite), uneori a tinut-o si cate o luna si nu-i trecea nici cu injectabil. De 2 ani am mers cu ea la Govora si a facut tratament si primavara si toamna, dar tot cand raceste tusea revine si este foarte chinuitoare si zi si noapte timp de cateva zile. Am incercat cu atatea ceaiuri,de exemplu nu imi lipseste din casa ceaiul de cimbru,echinaceea,ceai antibronsitic dar nu-i cedeaza decat dupa 3 zile de cefalexin. Si inca o intrebare:eu la 29 de ani ma simt foarte stresata,obosita de parca as munci toata ziua,la servici si acasa mi se spune tot timpul ca sunt o ganditoare. Ce tratament as putea urma fara sa mai merg la un medic specialist? Va multumesc pentru timpul acordat si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra la ambele probleme.

Raspuns:

Stimata doamna pentru a incepe un tratament corespunzator este necesar sa ii efectuati fetitei investigatii suplimentare pentru a sti daca este vorba despre bronsita astmatiforma, astm bronsic sau bronsita obstructiva recidivanta.

Deoarece nu ati prezentat cum este tusea (spastica, iritativa, productiva) si nici ce alte simptome o insotesc, imi este foarte greu sa ma orientez spre un diagnostic.

Oricare ar fi diagnosticul este necesar sa reduceti pana la disparitie episoadele infectioase respiratorii prin administrarea unui tratament imunostimulant (de exemplu bronchovaxom) asociat cu un complex de vitamine si minerale, precum si sa evitati expunerea la substante alergene ( puf, praf, polen, etc.

).

BRONCHO-VAXOM Adulti/Copii, capsule

Actiune terapeutica:

Imunobioterapie polivalenta a sistemului respirator.

Compozitie: Broncho-Vaxom Adulti este un produs imunobioterapeutic. Fiecare capsula contine 7 mg lizat bacterian liofilizat din Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae si ozanae, Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes si viridans, Neisseria catarrhalis. Broncho-Vaxom Copii contine 3,5 mg din acelasi lizat liofilizat pe capsula.
Proprietati: Broncho-Vaxom stimuleaza apararea naturala a organismului si creste rezistenta la infectii ale cailor respiratorii. Aceasta actiune a fost demonstrata prin teste de protectie activa, de stimulare a macrofagilor si prin cresterea limfocitelor T circulante si a imunoglobinelor secretate la nivelul mucoaselor cailor respiratorii.

Indicatii: Terapie adjuvanta in toate infectiile sistemului respirator si din sfera ORL. Prevenirea recurentelor si a starilor de cronicitate. Broncho-Vaxom este in special recomandat ca terapie adjuvanta in: bronsite acute si cronice; angine, amigdalite, faringite, laringite; rinite, sinuzite, otite; infectii refractare la antibioterapia curenta; complicatiile bacteriene din afectiunile virale ale sistemului respirator, in special la copii si batrani.

Toleranta: Excelenta; nu exista contraindicatii. Nu au fost raportate reactii alergice.

Mod de administrare:

Tratamentul episoadelor acute: o capsula zilnic pe stomacul gol pâna la disparitia simptomelor, dar nu mai putin de 10 zile. In cazul in care sunt necesare antibiotice, este de preferat ca Broncho-Vaxom sa se asocieze antibioticului chiar de la inceputul tratamentului. Tratament de consolidare: o capsula zilnic pe stomacul gol timp de 10 zile consecutive pe luna, timp de 3 luni. Copii: (de la 6 luni la 12 ani) aceeasi schema de tratament ca pentru adulti. Broncho-Vaxom Copii contine jumatate din doza adultului.

In ceea ce priveste problema dumneavoastra trebuie sa efectuati niste analize de sange – hemoleucograma cu formula leucocitara, glicemie, calcemie, sideremie, transaminaze, magnezemie, etc. – pentru a vedea despre ce deficite este vorba, ca apoi sa le putem corecta. Va astept cu detalii si cu rezultatele investigatiilor efectuate.



Multa sanatate,

Dr. Dana Paduraru,

Medic rezident in specialitatea Chirurgie Pediatrica

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu"




Citeste si despre