Copiii care consuma mult zahar pot dezvolta boli asemanatoare persoanelor alcoolice
Zaharul este periculos pentru sanatate si un consum in exces poate duce la dezechilibre grave in organism. Din acest motiv, este foarte important sa fim atenti la consumul de zahar, in special in cazul copiilor, care sunt mereu dornici de dulciuri.
Potrivit statisticilor, copiii de astazi au inceput sa dezvolte boli grave din cauza consumului exagerat de zahar, afectiuni care sunt frecvente la persoanele alcoolice, precum bolile hepatice sau diabetul.
Este necesar sa fim constienti de modul in care zaharul a devenit noua otrava a secolului nostru.
Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Acesta trebuie pregatit reflectand asupra alimentelor pe care le consumam, deoarece micul dejun ajuta creierul sa se activeze si sa accelereze metabolismul, astfel incat sa suprime hormonul care produce senzatia de foame si mancatul in exces pentru restul zilei.
Pericolul vietii agitate
Viata multor parinti este destul de stresata si agitata, de aceea de multe ori acestia ajung sa ofere copiilor la micul dejun produse rapide, pline de zahar, precum cele din patiserii sau cereale. Micul dejun nesantos poate deveni otrava pentru organismul copiilor si, pe termen lung, poate cauza probleme de sanatate.
Cand copiii consuma o cantitate mare de zahar in corpul lor mic au loc dezechilibre. Din acest motiv, Organizatia Mondiala a Sanatatii a cerut o limitare a cantitatii de zahar in dieta copiilor, deoarece acest ingredient poate produce dependenta si dauneaza ficatului si creierului copiilor, la fel cum o face alcoolul.
Zaharul este la fel de rau ca alcoolul
Alcoolul ofera calorii (7 kcal / g), dar nu si nutritie. Nu exista nicio reactie biochimica care sa o necesite. Cand este consumat cronic si in doze mari, alcoolul este toxic, nu are nicio legatura cu caloriile sale sau cu efectele sale asupra greutatii. Nu toti oamenii expusi devin dependenti.
Zaharul alimentar este alcatuit din doua molecule: glucoza si fructoza. Fructoza, desi este o sursa de energie (4 kcal / g), este periculoasa pentru organism. Nu exista nicio reactie biochimica care sa o necesite. Dar fructoza este metabolizata in ficat exact in acelasi mod ca alcoolul. Consumata in doza mare, fructoza este la fel de toxica, indiferent de caloriile sau efectele asupra greutatii.
Boli din copilarie datorate zaharului
Copiii de astazi incep sa aiba boli care sunt de obicei cauzate de alcool, cum ar fi diabetul de tip 2 sau boli ale ficatului. De aceea, exista experti care numesc zaharul drept un "alcool pentru copii".
Zaharul poate fi introdus in alimente sub mai multe denumiri, de aceea este esential sa citesti cu atentie etichetele produselor pe care le cumperi. Este important sa le oferim copiilor alimente sanatoase, pentru a creste sanatos.
Zaharul este periculos pentru sanatate si un consum in exces poate duce la dezechilibre grave in organism. Din acest motiv, este foarte important sa fim atenti la consumul de zahar, in special in cazul copiilor, care sunt mereu dornici de dulciuri.
Potrivit statisticilor, copiii de astazi au inceput sa dezvolte boli grave din cauza consumului exagerat de zahar, afectiuni care sunt frecvente la persoanele alcoolice, precum bolile hepatice sau diabetul.
Este necesar sa fim constienti de modul in care zaharul a devenit noua otrava a secolului nostru.
Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Acesta trebuie pregatit reflectand asupra alimentelor pe care le consumam, deoarece micul dejun ajuta creierul sa se activeze si sa accelereze metabolismul, astfel incat sa suprime hormonul care produce senzatia de foame si mancatul in exces pentru restul zilei.
Zaharul, pericolul vietii agitate
Viata multor parinti este destul de stresata si agitata, de aceea de multe ori acestia ajung sa ofere copiilor la micul dejun produse rapide, pline de zahar, precum cele din patiserii sau cereale. Micul dejun nesantos poate deveni otrava pentru organismul copiilor si, pe termen lung, poate cauza probleme de sanatate.
Cand copiii consuma o cantitate mare de zahar in corpul lor mic au loc dezechilibre. Din acest motiv, Organizatia Mondiala a Sanatatii a cerut o limitare a cantitatii de zahar in dieta copiilor, deoarece acest ingredient poate produce dependenta si dauneaza ficatului si creierului copiilor, la fel cum o face alcoolul.
Zaharul este la fel de rau ca alcoolul
Alcoolul ofera calorii (7 kcal / g), dar nu si nutritie. Nu exista nicio reactie biochimica care sa o necesite. Cand este consumat cronic si in doze mari, alcoolul este toxic, nu are nicio legatura cu caloriile sale sau cu efectele sale asupra greutatii. Nu toti oamenii expusi devin dependenti.
Zaharul alimentar este alcatuit din doua molecule: glucoza si fructoza. Fructoza, desi este o sursa de energie (4 kcal / g), este periculoasa pentru organism. Nu exista nicio reactie biochimica care sa o necesite. Dar fructoza este metabolizata in ficat exact in acelasi mod ca alcoolul. Consumata in doza mare, fructoza este la fel de toxica, indiferent de caloriile sau efectele asupra greutatii.
Boli din copilarie datorate zaharului
Copiii de astazi incep sa aiba boli care sunt de obicei cauzate de alcool, cum ar fi diabetul de tip 2 sau boli ale ficatului. De aceea, exista experti care numesc zaharul drept un "alcool pentru copii".
Zaharul poate fi introdus in alimente sub mai multe denumiri, de aceea este esential sa citesti cu atentie etichetele produselor pe care le cumperi. Este important sa le oferim copiilor alimente sanatoase, pentru a creste sanatos.