DHA - Acid gras omega-3, dezvolta inteligenta si agilitatea in gandire

| | Actualizat: 2017-08-31 13:53:29

DHA reprezinta un acid gras polinesaturat de tip Omega-3, care poate fi obtinut din peste ca macroul, tonul si somonul, dar care se regaseste si in alge, krill si in mod natural in laptele matern. Este esential pentru ca organismul produce o cantitate insuficienta si, astfel, aportul de DHA necesar unei sanatati de fier trebuie asigurat din alimentatie. Asociatia Americana a Inimii recomanda consumul de peste de cel putin 2x/saptamana.

Cu totii ne dorim copii inteligenti si dezvoltati armonios, care sa ne faca mandri ca suntem parinti. COSMO PHARM vine si de data aceasta in ajutorul tau cu un produs de exceptie, DHA PREMIUM.

EPAX® este un ulei de peste ultrarafinat, superconcentrat, dezodorizat, in capsule usor de mestecat. Are gust de fructe de padure, usor de acceptat si de administrat celor mici. Contine acizi grasi esentiali Omega-3, implicati in reglarea metabolismului grasimilor.

Supranumite si "grasimile inteligentei" sau "caramizile creierului" – DHA si EPA – contribuie la formarea creierului si la imbunatatirea functiilor cognitive.

EPAX® a sustinut numeroase studii clinice cu propriile formule, mai mult decat orice companie producatoare de acizi grasi omega-3 din intreaga lume. Atunci cand alegeti EPAX®, va sunt garantate ingrediente verificate, eficiente si de calitate superioara.

Ce trebuie sa intelegem?

PREMIUM DHA are rol vital in dezvoltarea adecvata a creierului fatului, contribuind la buna functionare a creierului de-a lungul intregii vieti.

Beneficiile Premium DHA

• Esential in buna functionare a sistemului nervos;
• Mentine echilibrul emotional;
• Stimuleaza inteligenta copiilor si imbunatateste capacitatea de invatare, concentrare si memorare;
• Intareste sistemul osos si combate rahitismul;
• Creste imunitatea si rezistenta organismului.

De ce sunt acizii grasi indispensabili?

Studiile au aratat ca acei copii care au primit un aport suplimentar de DHA, au trecut cu brio testele de inteligenta.

Importanta acizilor grasi DHA si EPA in sarcina si alaptare

In ultimii ani, specialistii au subliniat importanta acizilor grasi omega-3 pe perioada celor noua luni de sarcina.

Acizii grasi omega-3 reprezinta baza creierului fatului si a retinei. Sondajele recente indica faptul ca femeile gravide mananca putin peste, prin urmare, consumul de acizi grasi omega-3 este insuficient.

Dintre cei doi acizi grasi omega-3, EPA si DHA, cel din urma este cel mai important pentru functionarea corecta a membranei celulare si este esential pentru dezvoltarea creierului fetal si a retinei. In al treilea trimestru de sarcina, cantitati mari de DHA se acumuleaza in tesutul fetal. Un studiu efectuat de cercetatorii americani a constatat ca micutii ai caror mame au luat suplimente de DHA in timpul sarcinii au avut abilitati de rezolvare a problemelor semnificativ mai bune decat cei ai carora nu au luat suplimente de DHA in timpul sarcinii.

Acizii grasi EPA si DHA reduc incidenta nasterii premature

Studiile clinice au asociat suplimentarea dietei din timpul sarcinii cu EPA si DHA, cu o perioada de gestatie mai lunga, pana la 40 de saptamani. EPA si DHA reduc incidenta nasterii premature, prin scaderea prostaglandinei E2 si a productiei de prostaglandina F2α. Prin urmare, are loc reducerea inflamatiei in interiorul uterului, care ar putea fi asociata cu travaliul prematur.

DE RETINUT! Suplimentarea cu EPA si DHA in timpul sarcinii a dus la o nastere la termen.

Acizii grasi Omega-3 par a fi importanti si in timpul alaptarii. Dupa nastere, nivelul de DHA din sangele nou-nascutului este foarte scazut si este necesar ca sugarul sa primeasca un aport de DHA prin laptele matern. Femeile care alapteaza si care au primit 200 mg de DHA pe zi timp de 4 luni, au avut copii cu performante semnificativ mai bune asupra indicelui de dezvoltare psihomotorie Bayley dupa 30 de luni, comparativ cu femeile care au primit supliment cu ulei vegetal.

La copiii cu un suficient aport de DHA, s-a confirmat aparitia mai devreme a vederii precise si perceperii obiectelor. La o varsta mai inaintata, s-a inregistrat o tensiune mai mica a sangelui si astfel, un risc mai mic de aparitie a bolilor cardiovasculare la maturitate.

De asemenea, suplimentarea cu ulei de peste in timpul sarcinii si alaptarii, a fost asociata cu un risc mai mic de a dezvolta alergii in primul an de viata. Gravidelor care au avut un trecut alergic, li s-a oferit din a 25-a saptamana de sarcina circa 2,7 g acizi grasi omega-3. Consumul a continuat pana in a patra luna de alaptare. Pe parcursul primelor 12 luni, copiii nascuti din mamele care au consumat suplimente de omega-3 au avut risc scazut de a dezvolta alergii alimentare si eczeme asociate.

La COSMO PHARM, ne preocupa sa-ti aducem sanatate din natura!

Citeste si despre