Sfaturi la indemana impotriva halenei (respiratia urat mirositoare) la copii

| | Actualizat: 2017-04-26 15:07:02

Halena, sau respiratia urat mirositoare, este considerata  o afectiune, nu grava ce este drept, insa care necesita investigatii. Aceasta poate sa apara nu numai la adulti, ci si la copii. Motivele aparitiei acesteia sunt multiple si variaza in functie de organism.

Cel mai adesea, halena este provocata de alimentatia copilului, dar si de afectiuni mai grave precum cele gastroenterologice  sau infectii in gat,ori afectiuni ale amigdalelor, ori parazitii intestinali.

Cauze ale halenei la copii

Ca punct de plecare, igiena bucala precara sau inexistenta este o cauza des intalnita la copii.

Gura uscata produce adesea halena la copii. Uscaciunea apare din cauza faptului ca multi respira pe gura din cauza polipilor mari sau a nasului infundat.

Sinuzita este o alta cauza a respiratiei urat mirositoare la copii, iar aceasta afectiune este foarte des intalnita.

Amigdalele marite retin resturile de mancare sau nazale, de aceea pot provoca si ele o respiratie urat mirositoare la copii.

De asemenea, refluxul gastroesofagian, foarte des intalnit la copii, poate duce la o respiratie urat mirositoare, chiar acida.

Cum prevenim halena la copii

Halena poate fi prevenita, daca nu este cauzata de o afectiune de sanatate. In primul rand este nevoie de igiena orala cat mai corecta. Periajul dintilor la bebelusi trebuie sa sa faca inca de la aparitia primilor dintisori. Acestia se spala fiecare in parte cu pasta de dinti speciala pentru bebelusi. Pentru a face o alegere corecta in privinta acesteia, cel mai indicat este sa faci vizita cu cel mic la medicul stomatolog.

Imediat ce se efectueaza periajul dintilor, nu trebuie sa uitam nici de limba. Aceasta trebuie mereu curatata, deoarece pe ea se strang numeroase bacterii sau raman resturi de mancare ce pot provoca halena.

Chiar si cei mici trebuie sa invete sa foloseasca ata dentara, incepand cu varsta de patru ani. Aceasta ajuta la curatatea spatiilor dintre dinti, unde raman foarte multe resturi alimentare si se pot forma bacterii care provoaca respiratie urat mirositoare.

Un alt produs pe care trebuie sa il folosim inca de mici este apa de gura. Aceasta se gaseste in numeroase variante si pentru toate varstele. Are efect antibacterian si elimina mirosul neplacut al gurii.

Remedii naturale

Produsa de cele mai multe ori de bacteriile de la nivelul limbii si al gatului, halena (halitoza) este asociata cu durerile si iritatiile gatului.

Fie ca vorbim despre igiena deficitara, afectiuni dentare, gura uscata sau despre faptul ca micutul respira pe gura, mirosul neplacut al respiratiei la copii poate afecta atat copilul, cat si parintii, de aceea trebuie luate masuri.

Laboratoarele Fiterman propun Proposept M ca remediu absolut pentru eliberarea cailor respiratorii, pentru ameliorarea disconfortului cauzat de durerea de gat si pentru combaterea halenei.

Amestecul de Vitamina C, tinctura de propolis, ulei esential de menta, ulei esential de eucalipt, ulei esential de pin, ulei esential de busuioc si albastru de metilen actioneaza ca un scut impotriva racelilor insotite de dureri si iritatii ale gatului, asigurand si o respiratie proaspata.

Citeste si despre