Terapia CEASE este un tratament alternativ pentru autism, dezvoltat de homeopatul danez dr. Tinus Smits. Pana la moartea doctorului, in 2010, peste 300 de copii cu autism au fost tratati prin metoda CEASE, ce propune eliminarea completa a manifestarilor din spectrul autist printr-o multitudine de tratamente homeopate.
Cauzele autismului
Cauzele care duc la dezvoltarea autismului raman un subiect controversat in lumea medicala. Terapia dezvoltata de dr. Tinus Smits defineste autismul ca o acumulare de cauze de stres de la vaccinuri, pana la medicatie si alimentatie toxica si unele boli ale copilariei.
Principiile terapiei CEASE
Vindecarea autismului depinde de identificarea si eliminarea efectelor produse de toxinele si de conditiile de mediu care continua sa supuna copilul la stres.
Alimentatia corecta
Hrana organica, fara conservanti si coloranti chimici este deosebit de importanta pentru lupta impotriva toxinelor in cadul terapiei CEASE. Este recomandat ca parintii sa ofere copilului numai paine fara drojdie, substanta ce poate produce pierderi de magneziu si zinc. Zaharul si indulcitorii artificiali sunt alti factori de risc, alaturi de alimentele incalzite la microunde si recipientele de plastic. Suplimentele de vitamina C si acizii grasi Omega-3 pot ajuta dezvoltarea creierul si atenueaza efectul toxinelor care au dus la dezvoltarea autismului.
Mediul propice
Un mediu linistit, fara factori de stres sau exces de stimuli (televizor, computer etc.) este un element cheie pentru lupta cu autismul prin terapia CEASE. Patul in care doarme copilul trebuie orientat catre Nord sau Est si nu este recomandat sa contina elemente metalice, care pot accentua tulburarile magnetice ce pot agrava simptomele bolii.
Tratamentul CEASE pentru copii autisti
Terapia dezvoltata de homeopatul danez implica patru pasi care pot ameliora sau chiar elimina complet simptomele autistmului.
Detoxifierea
Detoxifierea este primul pas si vizeaza vaccinurile si alte tratamente medicamentoase sau boli. Osteopatia este folosita pentru reducerea stresului meningelui, membrana care imbraca creierul, ce poate impiedica dezvoltarea corecta a creierului.
Limitatea stresului oxidativ al nivelului cerebral
Al doilea pas din terapia CEASE implica limitatea stresului oxidativ al nivelului cerebral prin administrarea de vitamina C si printr-o alimentatie bogata in acizi grasi Omega-3.
Metalo-tioneina (MT)
Metalo-tioneina (MT), proteina cu functie de enzima in intestin si in creier este a treia prioritate. Terapia include tratamentului cu zinc si cu alte remedii homeopatice pentru refacerea florei intestinale.
Remedii pentru imbunatatirea contactului cu lumea exterioara
In functie de spectrul de manifestari autiste ale copilului, homeopatii prescriu diverse remedii in ultimul pas, pentru imbunatatirea contactului cu lumea exterioara si cu emotiile si pentru eliminarea comportamentului obsesiv.
Cum poti apela la terapia CEASE?
Potrivit site-ului oficial Cease-therapy.com, exista 120 de terapeuti homeopati care practica metoda CEASE in tratamentul autismului la copii si adulti. In Romania, singurul terapeut acreditat se afla in Constanta. Pentru mai multe informatii, acceseaza site-ul Homeopatie-soescu.ro.