Fara frica, cu cei mici la stomatolog. Plus, despre implant dentar si servicii de la Dental Premier

| | Actualizat: 2024-09-18 13:12:47

Daca adultii asociaza vizita la stomatolog cu frica si durerea, de ce ar fi diferit pentru copii? Insa, daca inca de la varste fragede vor fi invatati si obisnuiti cu rigurozitatea masurilor pentru a mentine o igiena orala corespunzatoare, sansele sunt ca vizitele la dentist sa fie mai placute.

Stiati ca pot aparea carii si la dintii de lapte? Si ca neglijenta tratamentelor specifice are urmari asupra dintilor definitivi? Uneori, se ajunge la extractii premature pentru dintii de lapte. Acest lucru creste riscul ca in viitor copilul sa aiba o malocluzie. Adica o anomalie ce ii va afecta atat pozitia dintilor, cat si aspectul danturii.

Despre cat de important este sa cladim o relatie cu medicul dentist, este de la sine inteles. Iata si cum sa facem acest lucru.

 

1. Repetitia, mama invataturii

Este necesar un program bine stabilit. Copilul va fi obisnuit timpuriu, inca de la prima aparitie a unui dinte de lapte, sa aiba dintii curatati in mod regulat. Pe masura ce numarul dintilor de lapte este mai mare, periajul are o durata mai mare de timp. Folositi doar produse specifice varstei!

2. Prima vizita la stomatolog va fi de preventie

Un alt aspect important este sa familiarizam copilul cu mediul din cabinetul stomatologic. Alegeti un cabinet care dispune de servicii de stomatologie pentru copii. in felul acesta, este de asteptat ca echipa medicala sa aiba rabdarea necesara, dar si experienta cu pacienti de varsta atat de mica. Poate fi acelasi loc in care unul din parinti opteaza pentru servicii specifice, implant dentar la clinica Dental Premier spre exemplu. Astfel, vizitele la cabinet pot fi programate in asa fel incat impreuna sa aiba parte de interventii stomatologice. S-ar putea ca acest lucru sa il ajute sa isi creasca increderea de sine.

3. Discutam despre ce va urma

In incercarea de a normaliza preventia, dar si orice tip de tratament pentru o dantura sanatoasa, povestiti frecvent despre ce va urma. inainte de programare incepeti acest traseu al povestitului, despre ce va urma si cand. Faceti impreuna programarea, tinand cont de programul celui mic si de o ora convenabila pentru el - incat sa nu se suprapuna cu programul de somn, spre exemplu.

Ce servicii pot fi solicitate de la Dental Premier

Pentru ca cel mic sa se simta confortabil la vizita sa la stomatolog, aveti nevoie si de o locatie potrivita. La Dental Premier serviciile de stomatologie pentru copii includ:

  • Periaje profesionale

  • Fluorizari

  • Sigilari

  • Tratamentul cariilor

  • Extractii dentare

Pana cand sunt necesare interventii mai invazive, asigurati-va ca ati depus tot efortul pentru ca sanatatea orala a copilului sa fie de nota 10! in pagina oficiala a acestei clinici, dentalpremier.ro, veti gasi si sfaturi utile despre cum sa va pregatiti pentru prima vizita la cabinet. Tot aici sunt si informatii pretioase despre serviciul de mare interes pentru adulti, implantul dentar. Poate fi o lectie pretioasa pentru copii, despre faptul ca pierderea dintilor naturali implica procese si tratamente mai complexe pentru a avea, din nou, dinti.

 

Contact:

0742 288 440

contact@dentalpremier.ro

 

Sursa foto: dentalpremier.ro

 

 

Citeste si despre