Diabet

| | Actualizat: 2005-06-10 11:38:09

 

Un lucru foarte important este þinerea unui regim alimentar sever.
Toate dulciurile sunt interzise, inclusiv consumul de alcool, cafea, ceai negru, pâinea albã, supa de carne ºi prãjiturile, în locul lor se vor consuma legume, salate, cartofi (dar nu prãjiþi), pâine integralã, carne slabã, fulgi de ovãz, fructe. Hrana trebuie sã fie bine mestecatã ºi consumatã încet.
Fierturã de sâmburi de dovleac: curãþaþi de coajã ºi tãiaþi mãrunt 30gr de seminþe de dovleac, puneþi-le sã fiarbã într-o jumãtate de litru de apã, vreme de 10 minute, la foc mic. Lãsaþi bãutura sã se rãceascã, apoi strecuraþi-o. Beþi în fiecare dimineaþã câte o ceaºcã de ceai pe stomacul gol, iar seara, aceeaºi cantitate cu 30 de minute înainte de a vã culca.
Ceai de teci de fasole uscatã: ceai diuretic, tecile de fasole avand proprietatea de a micºora valorile zahãrului din sânge. Seara fierbeþi vreme de 2 ore 100gr de teci de fasole uscate, tãiate mãrunt, intr-un litru ºi jumãtate de apã. Lãsaþi-le sã fiarbã pânã ce lichidul scade la jumãtate, lãsaþi-le în apa în care au fiert, la macerat pânã a doua zi de dimineaþã. Strecuraþi ºi beþi peste zi între mese cât vreþi .
Curã de o sãptãmânã pe lunã, în exclusivitate cu sucuri: 330gr suc de morcovi, 100gr suc de þelinã, 100gr suc de salatã verde, 100gr suc de fasole verde, 60gr suc de andive, 120gr suc de pãtrunjel . Se amestecã toate ºi se beau în mai multe reprize pe zi. Dintre plante, prietena diabetului este salvia. Se beau 2-3 cãni pe zi, dintr-o infuzie de 1 linguriþã de plantã opãritã cu o canã de apã clocotita.
Faceþi zilnic gimnasticã medicalã, aceste exerciþi vã vor ajuta foarte mult. Faceþi-le pe balcon sau afarã, important este sã asudaþi dupã care faceþi un duº cãlduþ. Mergeþi cât mai mult pe jos.
Ceai antidiabetic – reþeta îi aparþine unui celebru preot-vindecãtor elveþian Kuzle, ale cãrui metode de vindecare sunt cãutate acum în Occident. 3 linguriþe cerenþel (Geum alpina) + 1 linguriþã frunze de mur + 1 linguriþã frunze de fragi + 3 linguriþe scrântitoare (Potentila aurea) + 2 linguriþe de pãstãi de fasole tãiatã mãrunt. Se amestecã bine toate plantele, apoi se ia o linguriþã cu vârf de amestec, se opãreºte cu o canã de apã ºi se lasã sã stea 3 minute. Se beau 1-2 litri ceai pe zi. Tot acest cãlugãr recomandã diabeticilor sã þinã o dietã cu þelinã crudã (salate),zeamã de varzã acrã, morcovi proaspeþi, ceapã ºi usturoi, rase pe pâine integralã.  
Un alt cãlugãr-vindecãtor spune cã diabetul este o boalã legatã de proasta funcþionare a pancreasului, ºi recomandã activarea lui prin turnãri de apã(bãi), metoda folosita extrem de mult acum în America .
Tratamentul prevede ca bolnavul sã ºadã pe un scãunel bãgat într-un lighean mare cu apã (25-30 grade) þinându-ºi picioarele afarã pe podea. Cu ajutorul unei cârpe aspre de cânepa, se fac masaje pe abdomen, înmuind repetat cârpe în apã, apoi punând-o în jos, de la ombilic spre pãrþile laterale ale abdomenului, spre picioare. Baia dureazã între 10-12 minute, dupã care bolnavul trebuie sã se bage la cãldurã, în pat.
Un medicament gata fãcut (naturist) este Fitodiab care dã rezultate foarte bune ºi este fãcut de firma Holigal dar numai în cazul diabeticilor care nu folosesc insulina. Condiþia sã dea rezultat este un regim alimentar sever.

Citeste si despre