Primavara aceasta scapa de nasul infundat

| | Actualizat: 2017-03-22 15:41:40

Nasul infundat ii supara destul de des pe copii, fiind un simptom nelipsit atunci cand sunt raciti, facandu-i mai irascibili, mai suparaciosi si mai plangaciosi. La inceput de primavara, cand oscilatiile de temperatura sunt la ordinea zilei, creste riscul aparitiei racelilor, care se manifesta si prin infundarea cailor nazale.

Situatia este greu de suportat nu numai pentru micuti, ci si pentru parinti, care ar face orice sa aline din suferinta celui mic. Copilasii nu numai ca nu se pot odihni bine, dar sunt si foarte irascibili, se concentreaza mult mai greu la lucrurile pe care le au de facut. De asemenea, pofta de mancare este mai scazuta, iar predispozitia la infectia sinusurilor creste.

De ce apare nasul infundat?

Congestia nazala apare atunci cand tesuturile din interiorul cavitatii nazale se inflameaza. Cavitatea nazala se umple si cu o cantitate mai mare de lichid, ceea ce ii creeaza un mare disconfort copilului, care simte mereu nevoia sa isi sufle nasucul. Nasul infundat, in cazul racelilor, este adesea insotit de simptome precum stranutul sau durerile in gat. Aparitia febrei, mucusul de culoare galben-verzui si durerile de cap pot fi semnul unei infectii bacteriene, de aceea este nevoie de un consult medical.

Factorii care pot contribui la aparitia nasului infundat sunt aerul uscat dintr-o incapere (de aceea un umidificator poate fi util), temperaturile scazute de afara, dar si unii factori iritanti, precum expunerea la praf ori la fum de tigara. Rinitele alergice se pot manifesta si ele prin acest simptom neplacut.

Plasturii Respiran ii ajuta pe cei mici sa respire

Orice parinte isi doreste sa amelioreze suferinta copilului. Este importanta hidratarea. Apa este cel mai potrivit lichid, dar un ceai caldut este la fel de binevenit. De asemenea, nu trebuie sa sufle nasul cu putere, pentru ca micile vase de sange din interiorul cavitatii nazale se pot sparge si atunci pot aparea mici sangerari nazale. Acum ai la indemana un remediu usor de folosit, care ajuta la imbunatatirea respiratiei copiilor, cat si la ameliorarea disconfortului cauzat de congestia nazala, plasturii Respiran. Plasturii se aplica pe imbracaminte, in zona pieptului micutilor, actionand prin eliberarea vaporilor naturali de eucalipt si camfor.

Aceste doua ingrediente imbunatatesc respiratia, in special in timpul noptii, cand congestia nazala este mai suparatoare. Respiratia este mai greoaie in timpul somnului, din cauza pozitiei orizontale in care dormim.

Plasturele autoadeziv, format din trei straturi diferite, este ideal de aplicat inainte de culcare, pentru ca actiunea sa dureaza sapte-opt ore. Astfel, copilul se va trezi mult mai odihnit, pentru ca va avea parte de un somn linistit, nederanjat de respiratia greoaie.

Ingredientele din Respiran actioneaza prin contractia vaselor capilare situate la nivelul cavitatii nazale, impiedicand rinoreea. Plasturele nazal poate fi utilizat de catre copiii in varsta de peste 2 ani, dar si de adulti, pentru eliberarea cailor nazale.

Citeste si despre