6 activitati educative care pot stimula semnificativ inteligenta copilului tau

| | Actualizat: 2018-02-21 00:00:00

Copiii au propriile lor metode de a descoperi lumea. Un parinte care sa ii fie ghid si sa il ajute pe parcurs va face diferenta din punct de vedere educational. Astfel el isi va gasi pasiuni sau chiar talente ascunse pe care sa le dezvolte pe masura ce se maturizeaza. De aceea este important sa il incurajezi sa participe la tot felul de activitati care pun accent pe dezvoltare si empatie, dar si pe creativitate si joaca.

Activitatile pe care ti le-am pregatit sunt numai bune pentru copiii intre 1 si 7 ani, perioada in care sunt extrem de dornici de cunoastere.

3 activitati pe care le poti face in oras

O modalitate prin care sa ii deschizi apetitul copilului tau pentru arta este sa il duci la un teatru interactiv. Atelierele creative sunt evenimente excelente pentru toti copiii isteti, prin care pot invata despre arta, muzica sau teatru. Mai mult decat atat, exista ateliere care explica pe intelesul copiilor subiecte de chimie, filozofie si educatie civica si promoveaza emotiile pozitive, recunostinta si increderea in sine.

Muzeul Taranului Roman si Muzeul Grigore Antipa deseori organizeaza evenimente pentru copii, care pun accentul pe descoperirea lumii inconjuratoare, prin vizitarea exponatelor noi. 

3 jocuri pe care le poti juca acasa

  • Te-am batut!

Este un joc prin care copilul tau va invata sa gandeasca strategic si sa inteleaga valorile numerice. Pentru acest joc vei avea nevoie de doua zaruri. In cazul in care copilul tau este mai mare, poti adauga un zar in plus. Copilul va da cu zarul si va trebui sa formeze cel mai mare numar posibil cu cifrele rezultate. De exemplu, daca zarurile arata 3 si 5, copilul trebuie sa formeze numarul 53. Fiecare jucator isi va nota numarul si va da zarul mai departe. Castigatorul este anuntat dupa fiecare runda.

  • Gaseste perechea

Pentru acest joc poti folosi jucariile lui preferate. Iti vor trebui doua cofraje de oua si cate doua jucarii din aceeasi categorie: doua masinute, doua cifre si asa mai departe. Intr-unul dintre cofraje vei aranja jucariile, fiecare in compartimentul ei si i-l vei arata copilului tau. Apoi ascunzi cutia si o aduci pe cea noua. Scopul jocului este acela de a-i testa memoria copilului, prin faptul ca va trebui sa aranjeze obiectele similare in ordinea in care au fost puse cele din primul cofraj.

  • Punguta cu obiecte

Acest tip de activitate este cu specific Montessori, pune accentul pe independenta copilului si elimina sistemul de pedeapsa-recompensa. Activitatea presupune sa pui cateva obiecte familiare copilului intr-o punguta iar copilul va trebui sa aleaga obiectele pe rand cu ochii inchisi si sa le numeasca. Mai complex este sa ii ceri copilului sa gaseasca toate obiectele care incep cu o anumita litera.

Iata cateva dintre modalitatile prin care micutul tau va putea sa invete sa vada lumea cu alti ochi, sa se dezvolte sanatos si sa aiba o gandire critica.

  • Sursa foto: Caleb Woods, Unsplash

Citeste si despre