Aparitia unui copil pe lume este un moment urias in viata oricarei familii. Pregatirea pentru acest eveniment este extrem de importanta, iar fiecare pas trebuie facut cu atentie. Pentru viitorii parinti care nu au experienta unui copil, acest proces poate fi stresant, lung si costisitor, tocmai din acest motiv un plan trebuie facut inca de la bun inceput.
Cum te pregatesti pentru aparitia primului copil
Ia-ti vitaminele
In prima luna de sarcina e foarte important sa incepi te vitaminizezi, imediat cum afli vestea cea mare ca esti insarcinata. Pana la 3 luni, trebuie sa iei acid folic, vital in prima luna de la conceptie, pentru ca atunci se formeaza tubul neural si este posibil sa apara problemele, daca nu a suficient acid folic in sistem.
Pregateste-ti casa pentru venirea unui copil
Tu si sotul sau iubitul tau trebuie sa va apucati de treaba in casa. Venirea unui copil este un moment mare, insa nu toate locuintele sunt pregatite corect pentru un astfel de eveniment. Pentru ca vorbim despre un proces costisitor, astfel de solutii financiare rapide si flexibile pot fi de mare ajutor, mai ales in acest moment. Alege mobila speciala pentru copii, un loc in care sa-l schimbi pe micut, cumpara asternuturi, paturi, un carucior si scutece.
Nu trebuie sa te grabesti inca cu renovarea completa a camerei copilului, pana cand nu vei afla daca va fi baietel sau fetita. Tot din acel moment poti sa cumperi si hainute. Daca aveti masina, trebuie sa cumparati neaparat si un scaun special pentru copii.
Alege o clinica aproape de casa
Inca de la inceput trebuie sa stii exact la ce clinica sau spital vrei sa aduci primul tau copil pe lume. Ar fi indicat ca acest loc sa fie cat mai aproape de casa, pentru ca drumul pana la doctor sa fie usor, indiferent de conditii.
Vizitele la doctor
Prima vizita amanuntita o vei face din prima zi in care afli ca esti insarcinata, in care vei primi si toata lista cu analizele necesare pentru perioada urmatoare. Trebuie sa stii ca inainte de 5 saptamani, sarcina nu va aparea la ecograf sau, daca se vede, nu pot fi numarate bataile inimii embrionului.
Asadar, in a doua luna de sarcina va fi stabilita si data aproximativa a nasterii, iar apoi vei repeta vizita din patru in patru saptamani pana in a 28-a saptamana de sarcina. Rutina se va repeta apoi la trei saptamani, iar din saptamana 36 vei merge din 7 in 7 zile.
Un curs pentru tinere mame
Pentru a fi mai sigura pe tine, apeleaza la cursuri speciale dedicate viitoarelor mamici. Majoritatea dureaza 12 saptamani si te vor ajuta sa intelegi mult mai bine intreg procesul.
Vestea cea mare la locul de munca
Nu trebuie sa uitam nici de acest aspect, care trebuie tratat cu multa atentie. Inainte de a anunta colegii de munca de faptul ca vei fi mamica, poarta o discutie cu superiorii de la job, pentru concediul de maternitate.
Ultimii pasi inainte de nastere
Emotiile cresc pe masura ce ziua cea mare se apropie, motiv pentru care acum trebuie sa te asiguri ca el are in control toate problemele administrative ale casei. Fa-ti bagajul pentru spital, cu haine confortabile, poate ceva de citit si muzica si relaxeaza-te cu gandul ca in scurt timp familia voastra va fi mai numeroasa, iar casa mult mai activa.
Un copil reprezinta o provocare pentru orice cuplu, motiv pentru care si tu, dar si el ar trebui sa va asteptati ca viata in doi sa se schimbe. Orele de nesomn, stresul, faptul ca nu aveti experienta cu un copil mic, toate acestea vor reprezenta provocari zilnice peste care sunteti obligati sa treceti cu brio.