Ne umplem de mandrie cand ii vedem pe cei mici cat de intuitivi sunt atunci cand le lasam pe mana smartphone-ul, tableta sau laptopul, insa nu suntem deloc incantati cand ecranele le rapesc intreaga atentie si rateaza experiente specifice copilariei.
Arata-i copilului tau ca se poate distra chiar mai bine cu ajutorul jocurilor educative. Exista astfel de jocuri pentru toate varstele, asa ca am facut un top orientativ cu cele mai captivante dintre ele in functie de aptitudinile pe care le dezvolta.
Ora exacta nu va mai fi o taina
A inceput sa recunoasca cifrele si faptul ca opt este ora de culcare ii da, totusi, batai de cap pentru ca ceasul desteptator indica 20:00? Lasa invatatul ceasului in seama unui joc intuitiv si distractiv.
Copilul poate sa isi insuseasca cunostintele de baza prin joaca, descoperind combinatii corecte intre niste piese de puzzle care stimuleaza abilitatile de identificare, asociere si asamblare, dezvoltand totodata logica, imaginatia si creativitatea.
Recomandarea noastra: Sa invatam ceasul, 5-7 ani, de pe bestkids.ro.
Simtul practic se dezvolta odata cu cel artistic
Orele de desen de la gradinita ori camin sunt, de departe, preferatele tuturor copiilor pentru ca le da posibilitatea sa isi exploreze creativitatea. Un Joc creativ care are la baza desenul ajuta la dezvoltarea inteligentei, imaginatiei, simturilor practice si artistice.
Este o metoda placuta pentru copii de a se juca si de a invata sa deseneze dupa sabloane. Pentru ca un astfel de joc foloseste piese puzzle, e important ca acesta sa fie avizat de catre Laboratorul de Incercari pentru Securitatea Jucariilor Casstil S.A.
Recomandarea noastra: Sa desenam frumos, 3+ ani.
Magia invatarii logice si interactive
In general, copiii invata cu usurinta si placere care sunt animalele domestice, unde locuiesc, ce mananca, ce ne ofera si, partea lor preferata – onomatopeele sau sunetele pe care le scot acestea.
Invatarea devine mai placuta, insa, atunci cand exista o recompensa. Exista un joc care foloseste un creion muzical care canta melodii dragute de fiecare data cand micutul gaseste raspunsurile corecte pe plansele de joc.
Jocul capata o structura interactiva care prin exercitii interesante, amuzante si puternic vizuale, solicita logica si intuitia copilului, dezvolta spiritul de observatie, creativitatea, abilitatile de concentrare si de rezolvare a problemelor, stimuleaza gandirea asociativa si imaginatia. Partea cea mai buna – nici nu trebuie sa fii prin preajma.
Recomandarea noastra: Creionul fermecat - Puzzle interactiv, 3-7 ani.
Spiritul de echipa, dezvoltat prin distractie
Copii din ziua de astazi trebuie sa fie expusi, efectiv, la experiente de joaca cu alti copii pentru ca sunt atat de independenti incat au senzatia ca pot face totul singuri. Si pot. Dar bucuria de a construi ceva impreuna cu ceilalti este infinit mai mare.
Un joc care dezvolta spiritul de echipa si creativitatea va fi pentru o perioada lunga de timp preferatul copilului tau.
Recomandarea noastra: Joc colectiv Magellan, 6+ ani.
Rabdarea si indemanarea fac casa buna cu imaginatia
Capacitatea de concentrare este ceva ce pana nici noi, adultii, nu o stapanim prea bine de cand multitaskingul a devenit un stil de viata. La fel de dificil poate fi si pentru cei mici si au nevoie sa invete cum pot sa-si prioritizeze activitatile.
Un joc de tesut ajuta la formarea capacitatii de concentrare, antreneaza rabdarea si creativitatea.
Recomandarea noastra: Sa Coasem Frumos fara Ac, 3+ ani.
Sursa foto: pixabay.com