Alimentatia poate reprezenta cea mai buna metoda de prevenire a bolilor. Ceea ce mananci te poate ajuta sa iti intaresti sistemul imunitar, iar organismul tau va avea parte de o excelenta sursa de vitamine si energie.
Fasole
Fasolea, dar si alte legume boabe, reprezinta o sursa importanta de fibre si proteine, extrem de satioase, care te ajuta sa tii obezitatea la distanta. Odata cu prevenirea obezitatii sunt combatute si cancerul de colon, dar si de alte tipuri, precum si problemele cardiovasculare si alte boli asociate ei. De asemenea, ajuta la scaderea colesterolului nociv din sange.
Fructe de padure
Fructele de padure sunt o sursa esentiala de vitamine si minerale cu rol esential in sanatate. Fie ca e vorba de afine, zmeura sau afine, toate sunt pline de antioxidanti. Se considera ca au de 3 ori mai multi antioxidanti decat merele, broccoli sau spanacul.
Ajuta la combaterea deteriorarii articulatiilor, la intarirea cartilagiilor si oaselor. Acestea sunt si un aliat important in dieta anti-imbatranire.
Rosie
Rosiile sunt de fapt fructe, si nu legume asa, cum s-a crezut pana acum si si-au castigat dreptul de a face parte din categoria alimentelor care tin bolile la distanta. Ele contin antioxidanti si o cantitate mare de vitamina A si C care lupta impotriva radicalilor liberi si implicit combat cancerul. Beneficiile rosiilor sunt:
-
lupta impotriva diabetului;
-
imbunatatesc vederea si combat afectiunile oculare;
-
datorita potasiului si a vitaminei B, scad colesterolul din sange si reduc hipertensiunea arteriala; acestea conduc la prevenirea bolilor cardiovasculare;
-
combat cancerul de stomac, colorectal, datorita continutului de licopena;
-
ele contin si vitamina K si calciu, intarind oasele si prevenind osteoporoza si alte afectiuni ortopedice;
-
previn aparitia caluclilor biliari si a pietrelor la rinichi.
Iaurt
Iaurtul este esential pentru sanatatea oricarei persoane. Contine probiotice, care ajuta la buna functionare a sistemului digestiv, dar este si o sursa importanta de calciu, atat de necesar in combaterea osteoporozei. De asemenea, s-a demonstrat ca are un rol esential si in reducerea colesterolului nociv din sange.
Peste
Consumul de peste te pune la adapost de mai multe boli sau afectiuni pentru ca are in compozitie elemente nutritive de valoare. Combate bolile cardiovasculare, scade colesterolul si ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale. Continutul bogat de Omega 3 ajuta la intarirea oaselori si la prevenirea fracturii sau osteoporozei.
S-a demonstrat de asemenea ca unele tipuri de peste, ca somon, macrou sau pastrav contin vitamina D3 si acizi grasi Omega 3 care combat cancerul de san sau cel de ovare.
Varza
Varza, dar si alimentele din familia cruciferelor (conopida, broccoli etc.), are proprietati anticancerigene. Si-a demonstrat eficienta impotriva cancerului de san, de vezica sau gasto-intestinal.
Legumele verzi in general contin o multime de vitamine si antioxidanti esentiali in combaterea multiplelor afectiuni.
Alune
Alunele sunt alimente cu puteri vindecatoare si cu efecte medicinale puternice. Beneficiile consumului lor le face sa fie unele dintre cele mai sanatoase alimente, atat la copii, cat si la adulti. Pentru a avea efect curativ este important sa mananci alunele in stare cruda, neprajite si nesarate.
-
combat afectiunile digestive;
-
previn anemia;
-
ajuta la combaterea afectiunilor hepatice;
-
imbuntatesc vederea;
-
combat simptomele si complicatiile de la menopauza.