Cum ne asiguram ca cei mici dorm confortabil? Alegem cu grija saltelele pentru copii

| | Actualizat: 2024-06-14 14:46:52

 

Dormi in tihna, puiul meu! Orice parinte stie ca ritualul de somn al copiilor poate fi catalogat drept una din cele mai mari provocari. Nu doar pentru ca unii copii adorm greu, mai ales cand fac trecerea la patul lor de junior, ci si pentru ca nu au confortul necesar. Conteaza calitatea materialelor si, mai ales, cea a saltelei.

 

Ce saltele pentru copii alegem pentru a le asigura celor mici tot confortul necesar? Nu este vorba despre a fi o suprafata moale si placuta, ci si despre a lasa pielea sa respire, sa fie practica si usor de intretinut si sa sustina optim greutatea corporala. Fara puncte de presiune!

 

Cum alegem salteaua pentru copii?

 

Sunt cateva detalii care fac diferenta. Desigur, printre primele aspecte de luat in considerare sunt cele legate de dimensiuni. Aici depinde si de tipul de pat. Conteaza, intr-o oarecare masura, si daca exista accesorii precum husa detasabila sau o husa impermeabila.

 

Cat priveste densitatea si fermitatea unei saltele pentru copii, sa explicam. Salteaua trebuie aleasa astfel incat sa poata sustine corect coloana vertebrala. Iata de ce conteaza densitatea si fermitatea acesteia. Stiati ca, daca o saltea este mai ferma, este cu atat mai bine? Densitatea mai mica inseamna mai putin material integrat, dar mai mult aer, pe cand o densitate mai mare inseamna invers.

 

Sa demontam mitul saltelei moi

 

Se crede ca, mai ales pentru copiii mici, una din cele mai bune alegeri se refera la salteaua foarte moale. Gresit, spun specialistii! Adevarata nevoie este despre o saltea cu densitate mare, pentru a sustine adecvat corpul copilului.

 

Mai mult decat atat, se pare ca exista norme de siguranta in privinta acestui fapt. Pentru ca in cazul nou-nascutilor riscul de sufocare este mai mare, se considera absolut necesar ca salteaua folosita sa fie una mai putin moale, in care corpul nu s-ar afunda. Dupa ce greutatea lor trece de 55 de kg se poate considera optim ca salteaua sa fie cat mai ferma.

 

Printre recomandari, in privinta alegerii unei saltele pentru patul copilului, se numara cele din spuma cu memorie sau din latex. Ambele au caracteristici bine de luat in seama. Daca in cazul saltelelor cu memorie vorbim despre confort sporit, pentru ca se muleaza pe corpul ocupantului si este deci o varianta perfecta mai ales pentru cei cu somn agitat, in cazul celor din latex vorbim despre circulatie mai buna a aerului ce trece prin saltea.

 

Ortopedicus are oferte si la gama de saltele pentru patul copiilor

 

Daca sunteti in cautarea unei saltele pentru patul celui mic, ar fi bine de luat in considerare Ortopedicus. De la aceeasi sursa puteti de asemenea alege produse conexe, toppere, huse, protectii pentru saltea etc.

 

In colectia de saltele pentru copii regasim variante de 90 pana la 180 x 200, cu fermitate diversa. Ba chiar ati putea alege salteaua in functie de pozitia favorita de somn a copilului. Sunt preturi pentru toate buzunarele, cu garantie inclusa, desigur.

 

Dormi, puiule, dormi!

 

Contact:

 

0721 948 944

specialist@ortopedicus.com

 

Sursa foto: ortopedicus.com

Citeste si despre