Mobila bucatarie la comanda: Greseli de evitat pentru o investitie inteleapta

| | Actualizat: 2024-07-29 13:03:27

 

Calitatea, designul, pretul si functionalitatea – toate acestea cantaresc semnificativ in decizia de achizitie a mobilei la comanda. Pentru o bucatarie estetica si ergonomica, este foarte important ca mobila pe care o cumperi sa fie realizata dintr-un material de inalta calitate, cu un aspect placut, adaptat stilului de amenajare interioara.

Mobila gata facuta nu este intotdeauna o optiune adecvata pentru toata lumea. Fie nu se potriveste pentru spatiul pe care il ai la dispozitie, fie nu este dotata cu functionalitatile de care ai nevoie, ideea este aceeasi: ai nevoie de un mobilier personalizat, pentru a te bucura de el la capacitate maxima. 

Tocmai de aceea, mobila bucatarie la comanda este o solutie pe care o poti lua in considerare, daca esti in cautarea unui mobilier adaptat nevoilor tale. Citeste mai departe si afla care sunt greselile pe care trebuie sa le eviti pentru a te bucura de un rezultat conform propriilor asteptari.

Mobila bucatarie la comanda cu un blat prea ingust

Stabilirea dimensiunii blatului este un aspect adesea ignorat. Atentia cade intotdeauna pe dulapurile suspendate sau pe repartizarea rafturilor in interiorul dulapurilor, neglijandu-se complet blatul, care este folosit frecvent.

Desi iti propui la inceput sa nu-i incarci inutil spatiul, cu trecerea timpului vei observa ca exista anumite electrocasnice pe care le folosesti constant si pe care ajungi, vrei, nu vrei, sa le tii pe blatul din bucatarie, creandu-se efectul de supraaglomerare. In cazul in care spatiul iti permite, opteaza pentru un blat generos, pentru a te bucura de toata libertatea necesara de miscare atunci cand gatesti.

Acorda importanta spatiilor de depozitare

Pentru ca bucataria este locul in care iti stochezi toate condimentele, ingredientele, alimentele, tacamurile, vasele, ustensilele si electrocasnicele, va trebui sa acorzi importanta si spatiilor de depozitare, pentru un loc cat mai bine organizat. Bucatariile moderne sunt prevazute cu spatii incorporabile pentru cuptor si plita de aragaz, oferind un aspect ordonat si minimalist.

Respecta bugetul stabilit initial pentru mobilier

Cu toate ca tentatia de a adauga o multime de functionalitati este una uriasa, asigura-te ca mobila bucatarie la comanda pe care o alegi indeplineste perfect functiile de care ai nevoie, fara sa adaugi prea multe modificari care pot mari costurile. 

Documenteaza-te cu atentie si solicita ajutorul unor experti care iti pot oferi un estimat de pret in functie de design, materialele folosite, dimensiune si aranjarea pieselor de mobilier.

Te raportezi la viitorul apropiat

Inainte de a incepe demersul pentru mobila bucatarie la comanda, ai grija ca deciziile pe care le iei sa iti fie de folos pe termen lung, de la aspect si culori pana la functionalitate. 

Nu opta pentru materiale slab calitative doar pentru ca lucrarea sa fie mai ieftina. Avand in vedere ca este o investitie pe care nu o faci des, ai grija ca mobila sa corespunda perfect cerintelor tale pe termen lung, astfel incat sa te bucuri cat mai multa vreme de aceasta si sa transformi fiecare experienta de gatit intr-o activitate placuta.

Tipuri de bucatarii si compartimentarea acestora

Buna organizare si amenajarea placuta iti vor oferi de fiecare data o experienta confortabila de gatit, asa ca, alaturi de expertii in amenajarile interioare, poti stabili care ar fi cel mai eficient tip de mobilier pentru a te bucura de bucatarie echipata corespunzator.

Una dintre cele mai practice tipuri de bucatarii este cea in forma L, care se integreaza de minune atat in camerele spatioase, cat si in cele cu spatiu limitat, pentru ca profita la maximum de fiecare coltisor. Blatul de lucru este generos si permite o organizare eficienta. Mobila de bucatarie in forma de U este cea care se potriveste cel mai bine pentru camerele spatioase, asigurand un loc generos pentru depozitare si fiind usor de organizat.

Mobila in forma de I este ideala pentru bucatariile cu spatiu ingust, asigurand toate spatiile necesare de depozitare, fara sa creeze senzatia de aglomerare a spatiului. In ceea ce priveste mobila prevazuta cu peninsula, si aceasta se potriveste perfect pentru bucatariile generoase, fiind optiunea preferata de catre iubitorii stilului contemporan.

Vino in showroom-urile Kuechentreff.ro si inspira-te din colectiile diverse de mobila bucatarie la comanda!

La Kuechentreff.ro vei gasi inspiratia de care ai nevoie pentru a crea de la zero bucataria visurilor tale. Specialistii pe care ii vei intalni in showroom iti vor oferi toate indicatiile si sfaturile necesare atat de design, cat si de functionalitate, astfel incat sa ai certitudinea ca la final de vei bucura de o bucatarie completa si bine echipata.

Pentru a discuta in detaliu cu expertii Kuechentreff, te asteptam la unul dintre showroom-urile din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Miercurea Ciuc, Oradea, Petrosani, Sibiu, Suceava sau Timisoara.

sursa foto: kuechentreff.ro

Citeste si despre