10 greseli in tratarea acneei

| | Actualizat: 2017-05-16 10:34:43

Acneea este o problema de ordin estetic care necesita rabdare si multe sacrificii pentru a fi tratata definitiv. Ea apare atunci cand porii se inflameaza sub actiunea impuritatilor si a excesului de sebum. In general, acneea se manifesta in timpul adolescentei, dar poate continua sa apara si la varsta adulta, intr-o forma mai usoara.

Te confrunti cu acnee si ai incercat tot felul de produse scumpe pentru a scapa de aceasta problema, dar rezultatele au intarziat sa apara? Este posibil sa faci anumite greseli care saboteaza tratamentul aplicat acneei. Iata cateva dintre cele mai comune greseli care iti agraveaza acneea, in loc sa o trateze.

Urmezi tratamente "dupa ureche"

Acneea este o problema serioasa si una dintre greseli este aceea ca incerci sa o tratezi "dupa ureche", fara sa consulti un medic. Oricat de mult ai vrea sa crezi ca poti face fata acneei de una singura, cu solutii aflate de la prietene, este mai bine sa apelezi la ajutorul unui specialist, intrucat poate fi vorba despre o dereglare hormonala. In acest caz, cremele sau alte produse din comert pentru tratarea acneei nu sunt de ajuns.  

Intrerupi tratamentul cand acneea s-a ameliorat

Odata ce ti s-a prescris un tratament pentru acnee, este recomandat sa il urmezi chiar si dupa ce problema s-a ameliorat. Poti reduce treptat administrarea tratamentului, insa este o greseala sa-l intrerupi brusc.  

Folosesti in exces tratamentul

Utilizarea in exces a tratamentului contra acneei, in speranta ca aceasta se va vindeca mai repede, nu face altceva decat sa agraveze problema. Asadar, foloseste tratamentul dupa cum ti-a fost recomandat.  

Renunti la tratament daca nu da rezultate

Tratamentul impotriva acneei este ca dieta de slabit: cere rabdare din partea ta si nu-ti ofera rezultate imediate. Este gresit sa renunti la tratament, daca nu observi o ameliorare rapida a acneei, intrucat pielea are nevoie de o perioada de acomodare, abia apoi va reactiona pozitiv la substantele prescrise.  

Iti exfoliezi prea des pielea

Exfolierea pielii este un pas esential in ritualul de ingrijire, insa nu ar trebui facuta prea des. Tenul acneic se poate inflama foarte usor sub actiunea produsului pentru exfoliere si sub actiunea agresiva a miscarilor tale. Pentru a evita aceasta greseala in tratarea acneei, exfoliaza-ti tenul o data pe saptamana.

Folosesti produse cosmetice iritante

Este greu sa scapi de acnee atunci cand folosesti produse cosmetice iritante. De fapt, aceasta este una dintre cele mai frecvente greseli in tratarea acneei. Produsele care contin Isopropyl Myristate, coloranti artificiali si lanolina astupa porii si favorizeaza inflamarea lor.

Folosesti doar demachiant

Folosirea demachiantului este esentiala pentru curatarea tenului de impuritati si sebum, insa nu este suficienta. Atunci cand stergi tenul plin de fond de ten cu un disc demachiant, plimbi impuritatile dintr-un loc in altul. Este adevarat ca cea mai mare parte de machiaj va fi indepartata, insa tot va ramane fond de ten sau pudra pe suprafata pielii, ceea ce inseamna ca porii pot fi astupati cu usurinta.

In acest caz, ar fi indicat sa folosesti un demachiant cu acid salicilic si o lotiune tonica. Aceasta indeparteaza eficient urmele de demachiant si impuritatile. Un alt produs bun pentru curatarea in profunzime a tenului este apa termala.

Folosesti un fond de ten nepotrivit tenului tau

O greseala frecventa in tratarea acneei o reprezinta si utilizarea unui fond de ten nepotrivit problemelor pe care le intampini. Folosirea unui fond de ten cu textura uleioasa nu permite pielii grase sa respire, astfel ca favorizeaza aparitia acneei.

Folosesti pensule de machiaj necuratate

Cand ai tenul acneic, curatarea constanta a pensulelor de machiaj este esentiala, intrucat intre firele de par se aduna bacterii, impuritati si celule moarte care iti pot agrava problema. Acelasi lucru este valabil si in cazul buretilor pentru aplicarea fondului de ten.

Tii intotdeauna telefonul lipit de fata

Telefoanele moderne sunt realizate in asa fel incat sa auzi si sa te faci auzita chiar daca nu le tii lipite de fata. In momentul in care telefonul atinge fata, colonii intregi de bacterii se transfera de pe ecran pe tenul tau, favorizand aparitia acneei. Din acest motiv, una dintre cele mai predispuse zone la formarea acneei este linia maxilarului.

Tu cum iti ingrijesti tenul acneic? Povesteste-ne experienta ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Citeste si despre