Berea in exces este un stres si un pericol pentru organism, insa, consumata cu masura si ocazional, poate fi o sursa bogata de beneficii pentru sanatate. Consumul moderat de bere te poate proteja impotriva multor afectiuni grave, printre cele mai importante numarandu-se cancerul, bolile de inima, diabetul sau osteoporoza. Proprietatile ei benefice se rasfrang si asupra sanatatii emotionale sau psihice, fiind considerata un puternic remediu antistres si luptand eficient impotriva insomniei! Iata si alte beneficii ale berii pentru sanatate!
Previne osteoporoza
Consumul de bere are efecte benefice asupra sanatatii oaselor, datorita continutului de siliciu, un element chimic care contribuie la prevenirea osteoporozei. Totusi, este foarte important sa consumi berea cu moderatie, deoarece, in exces, poate avea exact efectul invers - acela de a favoriza aparitia fracturilor osoase.
Ajuta digestia
Avand in componenta orz, berea este considerata si o sursa de fibre. Contribuie astfel la imbunatatirea digestiei si la combaterea tranzitului intestinal lent. Combate atat diareea, cat si constipatia.
Protejeaza inima
Potrivit specialistilor, consumul zilnic a 500 de ml de bere poate reduce cu pana la 31% riscul de boli cardiovasculare. Acest efect se datoreaza beneficiilor pe care aceasta bautura alcoolica le are asupra tensiunii arteriale si colesterolului, direct implicate in mentinerea sanatatii bolilor.
Previne formarea pietrelor la rinichi
Consumul moderat de bere contribuie la prevenirea pietrelor la rinichi. Berea contine mai multe tipuri de minerale si foarte putin sodiu, ceea ce ajuta la buna functionare a rinichilor si impiedica formarea calculilor biliari.
Hidrateaza organismul
Berea este una dintre putinele bauturi alcoolice care hidrateaza organismul. In general, alcoolul este asociat cu deshidratarea, insa berea este formata din nu mai putin de 93% apa. De aceea, berea ajuta la hidratarea si revigorarea corpului, mai ales dupa un efort fizic intens.
Previne cancerul
Berea este facuta din orz (malt) si hamei, doua ingrediente care reprezinta surse bogate de antioxidanti, cu rol esential in combaterea mai multor tipuri de cancer. Antioxidantii din bere nu au doar efect anticancerigen, ci contribuie si la regenerarea celulara, avand un puternic efect antiaging.
Combate stresul si insomnia
Consumul moderat de bere si-a dovedit eficienta si asupra sanatatii emotionale. Are un puternic efect antistres, ajutandu-te sa te calmezi rapid in situatii tensionate. In plus, specialistii sustin ca ajuta si la combaterea insomniei, una din cele mai des intalnite tulburari de somn la adulti.
Previne diabetul
Consumul a 1-2 beri pe zi poate reduce riscul de diabet cu pana la 25%. Specialistii considera ca alcoolul din bere creste sensibilitatea la insulina din organism, protejandu-l impotriva acestei afectiuni.
Ce alte beneficii ale consumului de bere mai cunosti? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!