Fiecare mama are nevoie de o vacanta FARA COPII!

| | Actualizat: 2019-09-30 13:08:23

Stii cum este cand te intorci dintr-o calatorie si ai nevoie de o vacanta imediat dupa acele zile? NU ASTA! Niciodata nu am stiut ce imi lipsea pana nu am mers intr-o escapada cu toate prietenele!

Tot incercam sa ma conving ca este bine sa plec. Am vorbit cu sotul despre retinerea mea, deoarece de obicei merg in vacante fara copii, dar impreuna cu el. De data aceasta, trebuia sa merg doar eu cu prietenele.

Vina mamei din mine imi spunea sa nu ma duc si sa raman acasa, dar era si o parte din mine care imi soptea ca nu voi regreta daca plec. Ghici cine a castigat?Ideea de a merge intr-o statiune linistita, cu plaja, unde voi face tot ce vreu eu, cu siguranta, mi-a influentat decizia.

Iata cateva ganduri cu care m-am intors din calatoria mea, pe care as dori sa le impartasesc cu alte mamici, care poate ar vrea sa plece intr-o "escapada de mamici" si sa stie cum se simt departe de familie si copii.

Toata lumea are de castigat cand mama isi ia o vacanta

In timp ce am primit o pauza de care aveam foarte mare nevoie pentru a-mi reincarca bateriile, mi-am dat seama ca despartirea de sot si de copii reprezinta un moment minunat pentru a se suda legaturile dintre ei.

Chiar daca sotul este deja un tata foarte implicat, care isi petrece timpul cu micutii ducandu-i la scoala si la alte activitati pe care le au si ii ajuta la teme, este totusi altceva atunci cand trebuie sa-si organizeze programul singuri, fara mine. Simt ca perioada aceasta i-a invatat si pe copiii sa inteleaga valoarea "timpului meu" - ca este bine ca adultii sa isi ia timpul liber si ca, indiferent de situatie, ei se intorc acasa.

Te descoperi cand iti faci timp pentru tine

Nu am avut o agenda stricata in vacanta, fiind doar noi, mamele, ci am organizat zilele pe care urma sa le petrecem in marea "evadare". Ne-am cazat la o proprietate pe malul marii, perfecta pentru o calatorie fara copii, pentru ca doar cei cu varsta peste 18 ani aveau acces acolo.

Mi-a placut ca nu a trebuit sa pregatesc niciuna dintre mese, ce fac de obicei acasa sau in vacanta cu familia. Si a fost uimitor cat de confortabil ma simteam in propria piele.

Afli cine sunt prietenele tale

Mi-am dat seama in aceasta calatorie ca fiecare a avut un rol specific, ceea ce a facut ca experienta sa fie memorabila si prieteniile noastre sa devina si mai puternice. Exista o mama gata sa-ti faca fotografii. Alta care cauta unghiul cel mai bun. Alta care aducea vinul pentru acel plus de curaj. Alta care aduce chipsuri si gustari pentru confort si pentru a fi mai distractiv. Si exista acea prietena-mama pe care nu o deranja sa-ti asculte toate prostioarele care iti treceau prin cap.

Mama si-a incarcat bateriile

A petrece cateva zile departe de responsabilitatile legate de maternitate si de indatoririle casnice si de a ma bucura de timp cu prietenele mele intr-un loc frumos mi-a permis sa ma intorc acasa la familia mea, simtindu-ma noua si prospatata.

Si da, desi a trecut mai bine de o luna inca ma gandesc la acele zile glorioase ale escapadei noastre de mame. Amuzant cum ne destindem doar uitandu-ne la fotografiile si filmulete noastre care amintesc de acele momente si deja planificam urmatoarea calatorie. Pentru ca asa cum am spus, uneori, cele mai bune lucruri din viata sunt FARA COPII!

Material scris de Carmel Rivadelo-Villongco, ambasador al unui brand international de frumusete si mama a patru copii.

Citeste si despre