Top alimente contaminate

| | Actualizat: 2011-09-12 16:05:14

Carnea, produsele lactate, capsunile, rosiile si cartofii sunt unele dintre cele mai contaminate alimente din lume. La cultivarea lor se folosesc pesticide si hormoni de crestere.

Carnea

Carnea este unul dintre cele mai contaminate alimente, care contine cantitati mari de pesticide, hormoni de crestere, antibiotice si medicamente. Pestele oceanic trebuie evitat, din cauza cantitatilor mari de mercur pe care le poate contine.

Lactatele

Produsele lactate sunt la fel de contaminate ca si produsele din carne. Contin numeroase tipuri de pesticide, hormoni de crestere si antibiotice, care sunt consumate direct de catre om.

Capsunile

Capsunile sunt cele mai contaminate fructe din lume. Pentru un hectar de cultura de capsuni se folosesc peste 150 de kilograme de pesticide. Pentru tratarea si cresterea capsunilor se folosesc peste 35 de tipuri diferite de pesticide. Astfel, capsunile sunt contaminate in proportie de 90%.

Merele

Livezile de mere sunt tratate cu peste 35 de tipuri diferite de pesticide. Jumatate dintre acestea sunt neurotoxine, care ataca celulele creierului. Coaja tare a acestor fructe nu previne contaminarea intregului fruct.

Rosiile

Rosiile sunt cele mai contaminate legume, la cresterea si dezvoltarea acestora folosindu-se peste 30 de pesticide diferite. Aceste substante chimice patrund prin coaja, in intreaga leguma.

Cartofii

Cartofii sunt cele mai consumate si populare legume din intreaga lume. Sunt de asemenea si unele dintre cele mai contaminate. La cresterea acestora sunt folosite peste 39 de tipuri de pesticide si fungicide.

Spanacul

Spanacul este contaminat cu pesticide si hormoni de crestere, care se folosesc in perioada de crestere.

Cafeaua

Cafeaua este cultivata in tari in care nu exista prevederi clare ale folosirii pesticidelor. Boabele de cafea pot astfel interactiona cu cele mai periculoase pesticide din lume.

Piersicile

Piersicile sunt tratate cu peste 50 de tipuri de pesticide, iar coaja nu protejeaza de riscul contaminarii.

Autor: Mihaela Rotaru


Citeste si despre