Vizita la homeopat, la ce sa te astepti?

| | Actualizat: 2011-09-20 12:01:41

Prima vizita la homeopat te poate lua prin surprindere, pentru ca este usor iesita din tiparele consultatiilor medicale clasice. Stii bine ca un dentist se uita la dinti, ca oftalmologul examineaza ochii, dar nu prea iti trece prin cap ce presupune consultul homeopatic. Iata la ce trebuie sa te astepti!

Consultatia dureaza cam 1-2 ore

Asteapta-te ca o singura consultatie sa dureze mai mult decat un consult obisnuit. In aceste aproximativ 2 ore se dezbat pe toate partile toate aspectele legate de tine si de starea ta. va fi interesat sa afle si cele mai minuscule si aparent insignifiante amanunte.

Homeopatul nu va pune diagnosticul pe baza a 2-3 simptome, ci va lua in considerare toate aspectele fiintei.

Fii pregatita sa raspunzi la o sumedenie de intrebari

Interviul din timpul consultatiei se concenteraza pe 3 aspecte principale:

  • istoricul personal;
  • istoricul medical;
  • tabloul complet al simptomelor.


Asteapta-te la tot soiul de intrebari legate de simptomatologie, chiar si la cele mai mici amanunte, de genul "cand ai simtit ca durerea de spate s-a acutizat?", "este mai mult durere sau junghiuri?", "cand a aparut prima data?" etc.

Foto: s4.hubimg.com

E posibil sa iti faca si o examinare fizica

In general, prima vizita consta mai mult intr-un dialog complex. Dar exista posibilitatea ca specialistul sa doreasca sa te examineze si fizic, mai ales daca ai simptome evidente. Un homeopat are pregatirea si echipamentul necesar pentru a face un examen fizic de rutina. El este specializat si in anatomia, fiziologia si patologia umana.

Nu te astepta la o prescriere imediata a tratamentului homeopatic

Unele cazuri sunt foarte simple, iar prescrierea tratamentului nu este complicata. Medicul va crea formule homeopatice in doze si combinatii personalizate si potrivite pentru suferinta pe care o ai.

In alte cazuri, poate dura mai mult. Este posibil ca homeopatul sa nu isi faca o idee clara despre problemele pe care le ai si sa aiba nevoie de mai mult timp pentru a revedea si reanaliza informatiile pe care le-a primit de la tine si pentru a oferi o formula terapeutica potrivita.

Nu te descuraja, nu inseamna ca se intampla ceva foarte rau, ci ca acesta doreste sa iti ofere cele mai bune remedii.


Citeste si despre