Subconstientul crede orbeste tot ce-i spune constientul. El nu hotaraste de la sine, el reactioneaza dupa modul in care gandeste, indiferent de orientarea gandirii tale, pozitiva sau negativa.
Iata cateva idei calauzitoare, ce ilustreaza cat se poate de bine felul in care functioneaza subconstientul tau.
Cand te gandesti la lucruri bune, placute, acestea se produc; tine minte ca tot atat de adevarat e si contrariul lor.
Esti rodul gandurilor tale
Subconstientul tau nu argumenteaza niciodata; el accepta pur si simplu si fara justificare axiomele gandurilor tale.
Ai capacitatea de a alege; faci deci o alegere buna!
Sugestiile si comentariile altora nu au nici o putere asupra ta, doar daca nu hotarasti tu in alt fel. Se pune problema unei alegeri constiente, pentru ca atat sugestiile cat si convingerile altora nu pot comunica cu subconstientul tau.
Fii atenta la ceea ce spui; daca tot timpul nu faci altceva decat sa spui ca esti incapabila, subconstientul tau te va lua literalmente in serios. El nu are deloc simtul umorului!
In loc sa spui "Nu pot", spune mai bine "Pot sa fac orice, cu ajutorul subconstientului meu".
In loc sa iti concentrezi gandurile asupra temerii, fricii si ignorantei, axeaza-te pe nadejde, posibilitate si bucurie. Indiferent de convingerile tale, subconstientul tau le accepta orbeste, total.
Spre exemplu gandeste-te la imaginea unei uzine ce produce electricitate. Fiecare gand reprezinta o parghie care pune in miscare energia corespunzatoare acelui gand si acest gand poate sa cladeasca sau sa anihileze aceasta energie – valul de energie va fi cu atat mai puternic cu cat gandul subiacent e repetat. Este de altfel motivul pentru care repetarea afirmatiilor este esentiala, mai cu seama daca doresti sa scapi de afirmatiile negative pe care le-ai mentinut foarte multa vreme.
Nu trebuie sa uiti ca repetarea afirmatiilor negative se afla deseori la originea unui blocaj al energiei pozitive, blocaj imposibil de anulat atat timp cat noile idei nu sunt temeinic inradacinate.
De altfel, atat timp cat nu va fi cazul, atat timp cat vei sovai intre unele si altele – ceea ce se intampla destul de des, in special, la inceput – e foarte posibil sa iti simti mintea…sfasiata intre pozitiv si negativ, dezorientata, nestiind prea bine incotro sa se indrepte.
In acel moment vei avea nevoie sa dai dovada de hotarare, de fermitate. La inceput, aspectul negativ va parea predominant, dar puterea sa va fi repede erodata de afirmatiile pozitive, din momentul in care subconstientul va accepta noile idei.