Chiftelutele din pui cu morcov si cartofi reprezinta o alternativa mult mai sanatoasa si mai gustoasa la reteta clasica de chiftele din carne de porc. Poate fi servita cu succes si copiilor mici, intrucat carnea de pui este slaba si hranitoare, iar in combinatie cu morcovi, cartofi si usturoi, preparatul devine o sursa bogata de energie si nutrienti esentiali pentru sanatate!
Timp de preparare: 30 min.
Dificultate: usor
Ingrediente
- 350 g carne tocata pui
-1 morcov mai mare
- 2 cartofi
- 2 oua mari
- 3 catei usturoi
- sare
- piper
- pesmet
Mod de preparare
Pune carnea tocata intr-un bol si adauga morcovul si cartofii rasi. Sparge ouale deasupra, adauga usturoiul pisat, sarea, piperul si 1-2 linguri de pesmet.
Amesteca bine toate ingredientele, iar pana modelezi chiftelutele, pune o tigaie cu ulei la incins. Tavaleste chiftelutele prin pesmet sau faina si prajeste-le in baie de ulei, apoi scoate-le pe un servetel, pentru a absorbi grasimea.