Crema de mere coapte cu piscoturi este un desert savuros si hranitor pe care-l poti introduce in meniul copilului dupa varsta de doi ani, cand isi dezvolta mai bine abilitatea de a mesteca si rontai alimente tari si de a tolera oua crude!
Timp de preparare
5 min. + 30-40 min. (coacere)
Dificultate
usor
Ingrediente
2 mere
1 albus
2 linguri zahar brun
3 piscoturi
1 picatura esenta de vanilie
Mod de preparare
Coace merele in coaja, cuptorul preincins, pana se inmoaie bine. Indeparteaza-le apoi cojile si cotoarele si pastreaza doar pulpa, Zdrobeste-o bine, pana obtii un piure, iar cat timp se mai raceste, prepara spuma de oua.
Bate albusul spuma cu putina sare, apoi incorporeaza zaharul brun si esenta de vanilie si mixeaza totul pana cand zaharul se topeste. Incorporeaza spuma de albus in piureul de mere si serveste crema obtinuta cu piscoturi rupte in jumatati langa.
Supravegheaza cu atentie copilul in timp ce rontaie sau mesteca bucatelele de piscoturi, pentru a evita riscul de inecare cu alimente.