Pieptul de pui cu praz si tagliatelle este o reteta delicioasa si simplu de preparat. In plus, poate fi savurata deopotriva de cei mari, cat si de copiii de peste doi ani.
Timp de preparare
40 min
Dificultate
medie
Ingrediente
250 g paste tagliatelle
150 g piept de pui
20 g de unt
2 fire de praz
2 cepe verzi
2 linguri smantana
3 linguri de parmezan ras
2 linguri ulei de masline
sare
Mod de preparare
Spala pieptul de pui si taie-l in cubulete mici, cu latura de un centimetru. Intr-o tigaie in care ai pus 2 linguri de ulei, pune puiul, putina sare si lasa-l sa se prajeasca binisor, pana devine maroniu. Apoi pune putina apa si lasa-l sa fiarba. Dupa aproximativ 8 minute, scoate-l si pune-l deoparte intr-o farfurie.
In aceeasi tigaie, pune ceapa si prazul tocate marunt si lasa-le putin sa se inmoaie, apoi adauga 3 linguri de apa si lasa totul sa fiarba alte 10 minute. Pune smantana si mai lasa sa fiarba 10 minute, amestecand continuu ca sa nu se prinda. Mai adauga un strop de sare daca simti nevoia.
Cand s-au fiert, mixeaza totul intr-un blender pana obtii un sos fin. Intre timp, fierbe pastele, apoi scurge-le, adauga peste ele untul si imparte-le in doua farfurii. Pune peste ele sosul de praz, pieptul de pui si presara deasupra parmezan ras.